Hrvoje Milić pozvan u reprezentaciju Prve HNL

Hrvoje Milić (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Hrvoje Milić (Arhiva/M. MIJOŠEK)

Član stručnog stožera selekcije Prve HNL Roy Ferenčina objavio je danas popis od 22 igrača koji će se u prijateljskoj utakmici susprostaviti reprezentacije Hrvatske 14. studenoga u Rijeci, a najviše ih je iz zagrebačkog Dinama, njih sedam.

Ferenčina je objasnio da su na popis mogli ući i neki iskusniji igrači, ali da su se vodili načelom da to budu mladi nogometaši koji bi u budućnosti mogli biti potencijalni kandidati za reprezentaciju Hrvatske.

"Velika je čast što sam uz Elvisa Scoriju i Marijana Mrmića dobio priliku da budem u stožeru selekcije Prve lige. U izboru igrača bili smo potpuno samostalni, nije bilo nikakvih sugestija od bilo koga, pa niti od hrvatskog izbornika Igora Štimca. Također, nastojali smo da budu zastupljeni svi hrvatski prvoligaši i da imamo momčad koja će moći pružiti dobru partiju protiv hrvatske reprezentacije. Teško je reći kolika je vrijednost ove naše prvoligaške selekcije jer nikada nije igrala zajedno, ali vjerujem da imamo šanse budući da će 'vatreni' nastupiti bez nekih standardnih prvotimaca - Pletikose, Srne, Šimunića, Strinića i Vukojevića", kazao je na konferenciji za novinare Roy Ferenčina.

Uz 22 igrača, na popisu su i četiri pričuve u slučaju da se netko ozljedi. Među pričuvama su vratar Osijeka Ivan Vargić, veznjaci Mirko Oremuš (Hajduk) i Luka Begonja (Zadar), te napadač Tomislav Šarić (Inter Zaprešić).

Dvoboj Hrvatske i selekcije Prve HNL na rasporedu je u srijedu, 14. studenoga, u Rijeci na stadionu Kantrida (18 sati). Hrvatska reprezentacija se okuplja u ponedjeljak, a dan kasnije selekcija Prve lige, koja će trenirati u Kostreni na stadionu Pomorca.

SELEKCIJA PRVE HNL:

vratari - Ivan Kelava (Dinamo), Goran Blažević (Hajduk)
braniči - Šime Vrsaljko, Josip Pivarić (oba Dinamo), Dario Knežević (Rijeka), Mateo Pavlović (Zagreb), Hrvoje Milić (Istra 1961), Marko Lešković (Osijek), Elvis Kokalović (Slaven Belupo)
vezni igrači - Arijan Ademi, Marcelo Brozović (oba Dinamo), Damir Kreilach (Rijeka), Mijo Caktaš, Franko Andrijašević (oba Hajduk), Dinko Trebotić (Lokomotiva), Dario Župarić (Cibalia), Dejan Glavica (Slaven Belupo)
napadači - Duje Čop, Ante Rukavina (oba Dinamo), Ante Rebić (Split), Andrej Kramarić (Lokomotiva), Ante Budimir (Inter Zaprešić).

REPREZENTACIJA HRVATSKE:

vratari - Subašić (Monaco), Krešić (Lokomotiv Moskva),
braniči - Pamić (Sparta Prag), Bartulović (Kryvbas), Vida (Dinamo Zagreb), Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Schildenfeld (Dinamo Moskva), Lovren (Lyon), Maloča (Hajduk), Ivan Runje (Nordsjealland),
vezni igrači - Badelj (HSV), Kovačić (Dinamo Zagreb), Modrić (Real Madrid), Radošević (Hajduk), Rakitić (Sevilla), Sammir (Dinamo), Perišić (Borussia Dortmund), Kranjčar (Dinamo Kijev),
napadači - Mandžukić (Bayern), Eduardo (Šahtar), Jelavić (Everton), Livaja (Inter Milano)


Podijeli: Facebook Twiter