HRVI bi mogli useliti u zgradu Industrogradnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar branitelja Predrag Matić boravio je jučer u Puli te se susreo s gradonačelnikom Borisom Miletićem. Tema razgovora bilo je rješavanje pitanja hrvatskih ratnih vojnih invalida u Puli. Kako je potom naglasio Matić, tijekom razgovora s gradonačelnikom o stambenim problemima branitelja i HRVI-ja bilo je jasno da je Pula jedan od gradova koji je iznimno dobro riješio njihovo stambeno pitanje.

- Ostao je još jedan mali broj od pedesetak ratnih stradalnika koji još nisu zbrinuti i čiji će se stambeni status uskoro riješiti. Ta brojka i nije toliko velika u odnosu na ostatak Hrvatske, tim više što je Grad iskazao iznimni senzibilitet i spremnost da zajednički riješimo to pitanje. Sada je na Ministarstvu da razmotri sve i donese neko rješenje, a ponavljam, Grad nam daje veliku motivaciju. No, uvijek je problem nedostatka stambenog prostora, ali i to bi u Puli moglo biti riješeno, rekao je ministar Matić.

- Ponudili smo dva modela, i to jedan o kojem je već bilo riječi, a to je da Grad Pula ustupi zemljište s komunalnim davanjima, a da Ministarstvo branitelja financira izgradnju stanova. Drugi model koji smo prezentirali je možda Ministarstvu prihvatljiviji, jer je brži i jeftiniji, s obzirom da postoje prazni stanovi koji su u fazi izgradnje, a koji bi se mogli dovršiti i ustupiti braniteljima. Dakle, mi smo ministru podastrli izračun koji smo sačinili, a riječ je o stanovima u zgradi Industrogradnje na obilaznici koji bi u roku od tri, četiri mjeseca od donošenja odluke mogli biti dovršeni i predani na korištenje obiteljima HRVI-ja, rekao nam je gradonačelnik Boris Miletić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter