Hrvatsku u Reykjaviku čeka -10 stupnjeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Islanda i Hrvatske igrat će prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP 2014. 15. studenoga u Reykjaviku na temperaturi od minus deset stupnjeva, što je na granici regularnosti, tvrdi islandski internet-portal DV.

Uz veliku hladnoću, izabranike Nike Kovača mora zabrinjavati i činjenica da su islandski meteorolozi najavili za dan utakmice i jak vjetar, što će uvelike pridonijeti osjećaju hladnoće. Sve je to posljedica čak tri ciklone koje će ovog i sljedećeg tjedna pogoditi islandski otok, a islandski portal upozorava da se u petak ne izlazi vani bez vunene odjeće i rukavica.

Istodobno, Islanđani su započeli s pokrivanjem travnjaka stadiona Laugardalsvoellur u Reykjaviku kako bi ga zaštitili od hladnoće. Pokrov od posebnih vlakana štiti travnjak do temperatura od -25 stupnjeva, a bit će uklonjen dan prije utakmice, tvrdi list Frettablad.

Inače, islandski izbornik, Šveđanin Lars Laegerback, zadovoljan je formom svojih igrača, ali je još jednom napomenuo da u prvoj utakmici kod kuće ne želi primiti pogodak. "Iznimno je važno ne primiti zgoditak jer nam to daje veliku prednost u uzvratu. Hrvatska je vrlo iskusna ekipa, sedam njihovih igrača imaju po 60 i više nastupa za reprezentaciju i jasno je da nas čeka vrlo težak protivnik. Njihov izbornik Niko Kovač jest neiskusan, ali je donedavno bio kapetan reprezentacije, pa neće imati problema motivirati svoje igrače", kazao je Lagerback, koji u prvoj utakmici neće moći računati na suspendiranog Green Mara Saevarssona, a još osmorici prijeti neigranje ukoliko u Reykjaviku dobiju žuti karton. Susret Island - Hrvatska igra se u petak u 19 sati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter