Hrvatsku treba spasiti od svodnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pjevacica i TV-voditeljica Alka Vuica u cetvrtak je i službeno objavila utrku za predsjednicu Republike kao kandidatkinja Zelene liste. Zalaže se za proglašenje Hrvatske ekološkom državom i zaustavljanje rasprodaje preostale državne imovine. Vuica je na konferenciji za novinare u Zagrebu bacila rukavicu tzv. ozbiljnim protukandidatima neocekivano oštrim i nekonvencionalnim rjecnikom.

"Na prijestolje Hrvatske zasjeli su besprizorni prevaranti i krenuli joj piti krv, rasprodavati njezino tijelo kao da je kurva, sponzoruša, tvrdeci da je moraju prodati - jer nema novca da se sama održi. Hrvatska je slobodna, ali umorna i osiromašena. Opustošili su je oni koji su se kleli u njezino ime. Dragi moji supatnici, doživite konacno Hrvatsku kao ženu koju treba spasiti od svodnika koji ju prodaju za profit", apelirala je Vuica procitavši "pismo gradankama i gradanima Hrvatske" u slicnoj formi svojih TV-nastupa.

"Svi koji danas sudjeluju u vlasti i kroje nam sudbinu cine to dva desetljeca, a rezultat je katastrofa. Uzalud oni danas nude prijedloge i rješenja kad ih dosad nisu znali ni artikulirati, a kamoli provesti. Pogledajte ih i poslušajte, svaki su dan na TV-u. Vrijeme je da odu", upozorila je Vuica isticuci da su obnašatelji vlasti pretvorili Hrvatsku u zemlju bez ugleda, koju je cak i premijer napustio na tonucem brodu bez imalo kapetanske casti.

"Korupcija, laž i demagogija na svakom su koraku. Govore nam 'Kupujmo hrvatsko', a uvoze hranu u golemim kolicinama, govore nam 'previše trošimo', a oni troše koliko im padne na pamet. Nema nikakve potrebe da živimo od pozajmica. Hrvatska mora poceti proizvoditi hranu za svoje potrebe i za izvoz. Nisam protiv ulaska u EU, ali ne pod bilo koju cijenu. Najvažniji zadatak onih na vlasti jest briga za domace resurse. Predsjednik nije cudotvorac, ali je osoba koja može utjecati na odluke Vlade", naglasila je Vuica, najavljujuci financiranje kampanje iskljucivo od dobrovoljnih donacija. Supredsjedatelji liste Vlasta Toth i Mile Sokolic isticu da je Vuica izabrana za kandidatkinju jer se u svojim nastupima jedina javno zalagala za zelene teme.


Podijeli: Facebook Twiter