Hrvatsku granicu prešlo dosad više od 320.000 migranata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Broj migranata koji su ušli u Hrvatsku na putu prema zapadnoj Europi premašio je 320 tisuća, a od ponoći do 9 sati ušlo je 2.225 migranata i trenutno ih je u prihvatnom zimskom tranzitnom centru u Slavonskom Brodu 2.097, izvijestio je MUP.

I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala koji stiže preko Srbije, a od početka migracijske krize u RH je ušlo 320.215 migranata, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Preko pograničnog područja Bapske, preko kojega je u Hrvatsku u više od četrdeset dana izbjegličke krize ušlo oko 300.000 izbjeglica i migranata, dok je nešto manji broj prvih dana ulazio preko Tovarnika, u posljednja dvadeset i četiri sata nije u Hrvatsku ušla niti jedna osoba, potvrdio je u srijedu glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović. 

 

Prihvatni centar u Opatovcu, u koji su izbjeglice i migranti dovoženi s Bapske i u kojemu su bili registrirani i dobili potrebnu pomoć, prazan je. Još u utorak započelo je uklanjanje dijela objekata, rastavljeni su i uklonjeni i šatori ispred prihvatnog centra u kojima su izbjeglice i migranti čekali na ulazak i registraciju. Sam prihvatni centar neće se u potpunosti ugasiti, već će se zadržati osnovni objekti unutar njega da bi se, u slučaju potrebe, centar ponovno mogao aktivirati.

Od utorka se izbjeglice i migranti, koji iz Srbije ulaze u Hrvatsku, vlakom Hrvatskih željeznica prevoze izravno od srbijanskog pograničnog gradića Šida do zimskog prihvatnog centra u Slavonskom Brodu, a odatle dalje vlakom prema Sloveniji. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter