Hrvatskoj zlato, srebro i tri bronce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski bocarski reprezentativci u subotu, posljednjeg dana Europskog prvenstva u Tivtu, nisu uspjeli "zasjajiti" vec osigurane medalje.

Rolandu Marcelji
i Sebastijanu Mrvcicu je ostalo srebro u štafetnom izbijanju, Gianfrancu Santoru i Marcelji bronca u parovima, dok Marko Beakovic u finalnoj seriji preciznog izbijanja nije uspio pogoditi više od broncane kolajne.

Naši su reprezentativci tako prvenstvo okoncali s osvojenim po jednim zlatom (Santoro) i srebrom (štafeta), te s tri bronce (Beakovic, Kolobaric i par).

Marcelja i Mrvcic su u finalu štafete s 50 pogodaka drugu godinu zaredom izgubili finale medunarodnog natjecanja od Francuza Fabiena Amara i Patricka Alcaraza koji su pogodili 55 boca.

Marcelja i Santoro na otvaranju dnevnog programa završili su nastup u parovima porazom u polufinalu, cime im je u rukama ostala ranije osvojena broncana medalja. Reprezentativni par Trio Buzeta u subotu nije imao kvalitetu igre kojom bi odgovorio na izvrsnu prezentaciju aktualnih svjetskih prvaka, Slovenaca Davora Janžica i Dejana Tonejca.

U finalnoj seriji preciznog izbijanja (cetiri najbolja) Beakovic nije imao potrebnu preciznost. Pogodio je prvu, drugu, cetvrtu i šestu poziciju, i s deset punata ostvario svoj najslabiji rezultat na cijelom prvenstvu, premda je sve do zadnje pozicije i gadanja balina još uvijek bio u igri za srebrnu medalju.

Prije dvije godine osvojeni naslov viceprvaka Europe u Saviglianu Slovenac Davor Janžic ovoga je puta s 22 punta pretvorio u titulu prvaka, dok su viceprvak svijeta Crnogorac Miroslav Petkovic i Talijan Denis Pauttasi tek nakon dodatne serije odlucili o srebru, koje je pripalo domacem bocaru. (Kristijan KLARIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD NEDJELJE.


Podijeli: Facebook Twiter