Hrvatskoj štafeti stotinka odnijela finale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Broncanu medalju u štafetnom izbijanju, prvu za Hrvatsku na bocarskom SP-u što u subotu završava u talijanskom Feltreu, s dva odlicna nastupa u cetvrtfinalu i polufinalu osvojili su u petak Roland Marcelja i Tomislav Kolobaric, koje je, medutim, najmanje od dodatnog raspucavanja za finale dijelila doslovce - stotinka.

Toliko je, naime, u polufinalu trebalo slovenskoj štafeti, odnosno bocaru Trio Buzeta Anžeu Petricu, da zadnjom bocom ostvari pogodak te da u ukupnom rezultatu Slovenci preteknu hrvatsku štafetu i zajedno s Talijanima se plasiraju u finale. Uzalud je bio sav revolt, ogorcenje i protesti iz hrvatskog tabora, ponajviše izbornika Dinka Beakovica, naravno i ljutnja igraca Marcelje i Kolobarica koji su smatrali da je Petric pogodak postigao nakon isteka vremena (na bocalištu se zbog buke sirena gotovo da i nije cula). Izbornik Beakovic je nakon polufinala cak uložio i službeni protest kod predstavnika FIB-e, no suci su na licu mjesta priznali pogodak Petrica kao regularan, a pitanje je hoce li i kada delegati FIB-e uopce razmatrati hrvatsku žalbu.

Nažalost, ovo je vec drugi "rep" kad su ogledi hrvatske i slovenske štafete za najviše pozicije u pitanju. I prije dvije godine na SP-u u Maconu hrvatski je tabor silno protestirao, ali uzalud, na priznati pogodak Slovenaca, tada Aleša Borcnika, doslovno u zadnjoj sekundi, s kojim su Slovenci, Borcnik i Erik Petric postali svjetski prvaci, a hrvatska štafeta, za koju je tada uz Marcelju trcao Sebastijan Mrvcic, morala se zadovoljiti srebrnom medaljom. (Kristijan KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter