Hrvatskoj bronca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vaterpolisti Hrvatske osvojili su broncanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Šangaju nakon što su u subotu bili bolji od Madara i pobijedili s 12:11 (5:2, 3:2, 3:5, 1:2). Susret je odigran na plivalištu Magnolijin cvijet, a sudili su pred 3.000 gledatelja Borell iz Španjolske i Stravidis iz Grcke.

Da je utakmica protiv Italije bila samo loš dan za gotovo izabranike Ratka Rudica vidjeli smo vec nakon prve cetvrtine utakmice protiv Madarske koju su dobili s 5:2. Pocelo je s dalekometnim golom Boškovica, s pozicije centra vodstvo je povecao Dobud, a kada je Boškovic s igracem više doveo našu reprezentaciju u vodstvo od 3:0, cinilo se da ovu utakmicu Hrvati ne mogu, izgubiti pogotovo što su Jokovic i Buljubašic udarcima iz daljine pogodili mrežu Nagya.

U drugoj cetvrtini nastavil su s dobrom igrom i zgodicima Sukna, Bušlje i Buljubašica otišli na poluvrijeme s cetiri gola prednosti. Kada je Boškovic s igracem više sredinom trece cetvrtine povecao naše vodstvo na 11:6, nitko nije ocekivao dramu do kraja utakmice. Na žalost tada su naši stali i Madari su s tri uzastopna zgoditka s igracem više dobili trecu cetvrtinu s uvjerljivih 3:5. Dva gola prednosti u posljednjih osam minuta, uz vrlo lošu igru naših, nisu bili nikakva garancija da cemo susret privesti kraju u normalnim okolnostima.

Kada je Buljubašic svojim trecim zgoditkom cetiri minute prije kraja utakmice doveo Hrvatsku u vodstvo 12:9, cinilo se da cemo mirnom igrom privesti utakmicu kraju, ali Madari u dva navrata koriste igraca više i zgoditkom Birosa prije kraja dolaze do kraja na minimalni zaostatak 11:12.

Sreca da smo u tim trenucima na golu imali raspoloženog Pavica koji je u tri navrata zaustavio opasne lopte Madara, ali Pavic nije mogao sprijeciti brzopleto gubljenje lopte pa su 50 sekundi prije kraja Madari iskoristili igraca više. Iz igre je izbacen Boškovic s pravom zamjene, ali na srecu Madari ne uspijevaju postici gol i 36 sekundi prije kraja lopta je pripala nama.

Devetnaest sekundi prije kraja Ratko Rudic traži time out nakon kojega smo još trebali samo sacuvati loptu i minimalnu prednost za broncu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter