Hrvatskim cestama predana benzinska u Šijani

Benzinska u Šijani predana Hrvatskim cestama koji su investitori za novi 80-metarski kružni tok u Šijani
Benzinska u Šijani predana Hrvatskim cestama koji su investitori za novi 80-metarski kružni tok u Šijani

Početkom tjedna u Šijani riješen i posljednji imovinsko-pravni predmet u sklopu projekta izgradnje velikog kružnog toka na ulazu u grad. Primopredajom stare Inine benzinske postaje između Ine, Grada Pule i Hrvatskih cesta, na koje je Grad prebacio nekretnine kao investitora, riješena je posljednja zapreka projekta kojem uskoro slijedi raspisivanje javnog natječaja za izvođača radova. Od ponedjeljka su tako pražnjeni tankovi naftnih derivata i odvožen inventar benzinske postaje, te razmontirane crpke.

Iako još nisu poznati detalji natječaja i projekta, poznato je da je projekt velikog kružnog toka na najkritičnijoj točci istarskog prometa, ljetos doživio preinake. Zbog racionalizacije projekt će se graditi u tri faze.

U prvoj će se izgraditi kružni tok promjera 80 metara, potom rekonstruirati u četverotračnu prometnicu dionica Šijana - Stancija Peličeti, a ukoliko se ukaže potreba onda će u trećoj fazi biti izgrađen podvožnjak koji bi postojeću obilaznicu spajao s industrijskom zonom. No kako sada stvari stoje, pogotovo nakon puštanja u promet nove pulske obilaznice od Stancije Peličeti do Pomera, neće biti potrebe za rotorom na dva nivoa.

Grad Pula se do sada uključio u pripremu dokumentacije, prenio je pravo vlasništva nad gradskim nekretninama koje se nalaze u obuhvatu projekta u korist Hrvatskih cesta kojima je dao zemljište vrijedno 13,6 milijuna kuna, te je investitora, Hrvatske ceste, oslobodio obveze plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 1,58 milijuna kuna. (G. ROJNIĆ; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter