Hrvatski vaterpolisti u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski vaterpolisti plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva u Šangaju nakon što su u današnjem cetvrtfinalu pobijedili Crnu Goru s 9:6 (2:2, 2:1, 4:0, 1:3).

Hrvatski vaterpolisti u prve dvije cetvrtine odlicno su se branili s igracem manje, jer su Crnogorci iskoristili samo dvije od osam prilika. S druge strane "barakude" su u tom segmentu bile solidne, imali smo pet puta igraca više, a dvije prilike pretvorili smo u pogotke. U tom razdoblju kod hrvatskih vaterpolista briljirao je Maro Jokovic s tri pogotka, uz stopostotnu realizaciju.

U trecu cetvrtinu Hrvati su ušli s vodstvom 4:3, i prvo je Muslim povisio na dva gola prednosti, a onda su Jokovic i Sandro Sukno iskoristili igraca više, a odlicnu igru u trecoj cetvrtini zakljucio je fantasticnim pogotkom Ivan Buljubašic i Hrvatska je otišla na 8:3, cime je napravljen veliki korak ka polufinalu.

U posljednjoj cetvrtini Jokic i Petrovic su smanjili zaostatak Crne Gore na 5:8 tri minute i 40 sekundi prije kraja, ali je Paulo Obradovic pogotkom za 9:5 riješio sve dileme o pitanju pobjednika. Cuda na golu radio je naš vratar Josip Pavic, koji je u prve tri cetvrtine imao 75 posto obrana, odnosno obranio je 9 od 12 udaraca. Do kraja susreta Pavic je skupio 65 posto obrana, odnosno ukupno 11.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Jokovic s cetiri gola, a kod Crne Gore istaknuo se Radovic s dva pogotka. Osim polufinala SP-a Hrvatska je ovom pobjedom osigurala i plasman na OI-ju u Londonu 2012. U cetvrtak u polufinalu ce "barakude" igrati protiv pobjednika susreta Italija - Španjolska, dok drugi polufinalni par cine Madarska i Srbija.

HRVATSKA: Pavic, Buric, Boškovic, Dobud, Jokovic 4, Muslim 1, Karac, Bušlje, Sukno 1, Barac, Paškvalin, Obradovic 2, Buljubašic 1.

CRNA GORA: Šefik, Šcepanovic, Draško Brguljan, Radovic 2, Danilovic 1, Vukcevic, Ticic 1, Klikovac, Janovic, Ivovic, Darko Brguljan, Petrovic 1, Jokic 1.


Podijeli: Facebook Twiter