Hrvatski vaterpolisti u Crnoj Gori

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U skupinama Svjetske lige je "čvor došao na češalj", igra se četvrto kolo po skupinama koje će na koncu katapultirati sudionike završnog turnira. Hrvatska je u delikatnoj situaciji u svojoj skupini A, gostuje u Crnoj Gori koja joj odmiče za tri boda. Izabranici Ivice Tucaka, trenera koji je naslijedio trofejnog stratega Ratka Rudića, uspješno su odradili prvi dio "dvokoraka" u završnici skupine.

Goran Sukno, Paulo Obradović i suigrači su se punih ruku vratili iz Atene, gdje su pobijedili Grčku s kojom su stalno kontrolirali igru i rezultat. Time su i ostvarili prvi preduvjet da bi uopće u posljednjem kolu, danas u Kotoru, mogli jurišati na detroniziranje domaćina Crne Gore s prvog mjesta i ostvarivanja prolaza na finalni turnir Svjetske lige. Tu je čitav niz prepreka, od kojih ne treba zaboraviti niti putovanje koje je slijedilo nakon atenskog susreta. Poslije noćno-jutarnjeg leta iz Grčke u Zagreb momčad je uhvatila jedan od zrakoplova za Dubrovnik gdje je stigla u četvrtak u poslijepodnevnim satima.

Novo hrvatsko odredište je bila Budva iz koje se ide u Kotor na odlučujuću utakmicu ove skupine. Hrvatsku, aktualnog olimpijskog pobjednika, čeka druga reprezentacija Europe, a dalje ide samo jedna reprezentacija. Domaćin ima tri boda prednosti, a kako o plasmanu u slučaju istog bodovnog salda odlučuju međusobni susreti, pred gostima je zbilja delikatna zadaća. U Zagrebu je, naime, Crna Gora u 1. kolu dobila Hrvatsku 13:10, stoga za prolaz, koji se doima vrlo uskim, treba pobjeda s četiri pogotka prednosti. (I. D./NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter