Hrvatski vaterpolisti pregazili Turke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, mada u pomlađenom sastavu, uvjerljivo je u Šibeniku pobijedila reprezentaciju Turske s 19-6 u prvoj utakmici FINA Svjetske lige. 

Mladi odabranici Ivice Tucka pokazali su kako Hrvatska može ozbiljno računati na njih u budućnosti, iako turska momčad  ipak nije bila dostojan protivnik na ovoj utakmici. Najbolji u hrvatskim redovima bili su s po tri pogotka Ante Vukičević, Marino Čagalj i Antonio Petković, po dva pogotka dali su Andrija Bašić, Fran Paškvalin i Loren Fatović, dok su po jedan pogodak zabili Luka Lončar, Ivan Domagoj Zović, Antun Goreta i Rino Burić. 

 

- Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan ovom utakmicom. Mladi igrači odlično su igrali i pokazali da na njih u budućnosti možemo računati. Zadovoljan sam igrom, angažmanom i rezultatom; ponavljam, ovo je odlično odrađena utakmica i, što je najbitnije, potvrda da svakako imamo budućnost hrvatskog vaterpola, izjavio je izbornik Ivica Tucak. 

 

Hrvatska nakon utakmice s Turskom 17. studenog u Zadru dočekuje reprezentaciju Rusije, dok 1. prosinca u Dubrovniku, na bazenu u Gružu, slijedi dvoboj protiv Italije - najtežeg protivnika u grupi C. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter