Hrvatski rukometaši danas protiv Crne Gore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred hrvatskim rukometašima danas je drugi izazov na Europskom prvenstvu kojemu je domacin Danska. U prvom susretu skupine D Hrvatska je bez vecih problema svladala Bjelorusiju rezultatom 33:22, danas u 18 sati ce slican scenarij pokušati ponoviti protiv Crne Gore koja je europsku smotru otvorila porazom od Švedske. Najefikasniji u crnogorskim redovima bili su Vasko Ševaljevic s pet golova te Marko Simovic i Igor Markovic koji su ih postigli po cetiri.

- Crna Gora je u kvalifikacijama za ovo prvenstvo izbacila Njemacku i samim tim zaslužila da ju nazovemo ozbiljnom reprezentacijom koja zaslužuje respekt. Njihova snaga leži u motivu, mentalitetu i kolektivu, kaže hrvatski izbornik Slavko Goluža. - Što se tice nas, mi smo vec navikli da se od nas ocekuje medalja i s tim se imperativom znamo nositi. Želimo ici od utakmice do utakmice, odigrati najbolje što možemo i pritom ne razocarati naše navijace. Za nešto veliko sigurno je da se sve kockice moraju posložiti. Usto, na kraju treba imati i odredenu dozu srece.

- Svaka pobjeda u ovoj fazi natjecanja je važna, a nas za dva dana ocekuje teška utakmica protiv Švedske i puno bi bilo ljepše docekati je s cetiri boda, kaže Domagoj Duvnjak. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter