Hrvatski proizvodi u subotu u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalna akcija Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula, koja ce se ove subote održavati na Karolini, okupit ce rekordnih 150 izlagaca iz cijele Hrvatske koji ce svoje proizvode prodavati po promotivnim cijenama.

Kako je na konferenciji za novinare navela Sanja Bubonjic, strucna suradnica u Komori, akcija ce trajati od 10 do 18 sati, s tim da je svecano otvorenje zakazano za 11 sati.

Iz Istre ce se predstaviti ukupno 38 tvrtki, od kojih 18 iz prehrambenih djelatnosti. Primjerice, izlagaci ribljih i mesnih preradevina, preradevina od voca poput džemova i likera, proizvodaci kolaca i tjestenina. Bit ce i istarskih sireva, maslinova ulja, proizvoda od tartufa, zacinskog bilja, meda te suvenira, rukotvorina, ekoloških proizvoda i cvijeca.

Kao zanimljivost s podugacke liste proizvoda koje ce se predstaviti izlagacima izdvojimo primjerice prepelicja jaja, tjesteninu i nakit od nojevih jaja, goransku salamu od medvjeda, slavonske kucne papuce, rakiju s lavandom, biljke iz porodice aloe…

Kao novost ovogodišnje akcije izdvojena je suradnja Hrvatske gospodarske komore s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatskom obrtnickom komorom na projektu "Vrijedne ruke" koji ce se promovirati i tijekom održavanja akcije na Karolini, a kojim se promoviraju mali proizvodaci ciji originalni proizvodi kvalitetom i inovativnošcu doprinose održavanju tradicije i ocuvanju kulturne baštine.


Podijeli: Facebook Twiter