Hrvatski pomorac na otetom tankeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na brodu kuvajtskog brodara otetom u ponedjeljak blizu Adenskoga zaljeva jedan je hrvatski mornar, potvrdilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

"Stožer za koordinaciju aktivnosti u slucajevima ugroze hrvatskih brodova i hrvatskih pomoraca u medunarodnoj plovidbi sastao se jutros u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture pošto je dobio službenu informaciju od brodara Arab Maritime Petroleuma iz Kuvajta da su gusari u ponedjeljak zaustavili brod 'Zirku' u istocnom dijelu Adenskog zaljeva, a na kojem se nalazi jedan hrvatski državljanin", kaže se u priopcenju ministarstva.

Hrvatski državljanin ukrcan je na taj tanker za prijevoz sirove nafte u prosincu prošle godine i prijavljen je Luckoj kapetaniji Dubrovnik.

Rijec je o brodu pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, nosivosti 105.848 tona, a gusari su ga zaustavili oko 250 nautickih milja od jemenske obale, kaže se u priopcenju i dodaje da je stožer u kontaktu s brodarom, obitelji hrvatskog pomorca, hrvatskim veleposlanstvom u Egiptu te nadležnim medunarodnim tijelima.


Podijeli: Facebook Twiter