Hrvatski pocasni konzul silovao pacijentice?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor zatražila je od ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovica da smijeni hrvatskog pocasnog konzula u Švicarskoj Walda Bernasconija protiv kojega je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo istražni postupak pod optužbom da je kršio nacela medicinske profesije, izjavila je zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošcu Martina Banic.

MVPEI je, inace, prije dva dana objavio da ih je Bernasconi izvijestio da je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo istražni postupak protiv njega i njegovih suradnika te da se istraga odnosi iskljucivo na navode o prijevari u protokolu lijecenja prehrambenih poremecaja i znanstvene potvrde ucinkovitosti tog protokola prema kojem je on postupao kao lijecnik.

Ministarstvo je pritom naglasilo da ce, ako se optužbe za koje se Bernasconi tereti pokažu istinitim, poduzeti sve daljnje mjere, medu kojima je i razrješenje s dužnosti pocasnog konzula. Mediji navode da se Bernasconija, uz nadrilijecništvo, tereti i za prijevaru i silovanje pacijentica koje je lijecio.


Podijeli: Facebook Twiter