Hrvatski olimpijci pobijedili istarske gradonačelnike

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Pobjedom selekcije Primorsko goranske županije nad mladom ekipom rukometnog kluba Poreč (16-12), uz treće mjesto ekipe PPD iz Zagreba, večeras je na odmorištu Bačva na Istarskom ipsilonu okončan cjelodnevni dječji rukometni turnir uz sudjelovanje deset ekipa, odnosno sedam iz Istre te gostiju iz rukometnog kluba PPD iz Zagreba, Trnja i selekcije dječaka iz Primorsko goranske županije.

Turnir je organizirala Bina Istra uz suradnju Istarske županije i Istarske turističke zajednice te mnoštvo sponzora. Iz Istre stigle su ekipe dječaka iz rukometnih klubova Pule, Labina, Rovinja, Poreča, Buzeta, Buja i Umaga. Pionirske su ekipe do finala odigrale 25 utakmica u koje je bilo uključeno 160 najmlađih igrača pa je turnir prerastao u veličanstven rukometni spektakl. Ekipe su podijeljene u svije skupine, skupina A: Buzet, Trnje, Rudar (Labin), Umag, Poreč. Skupina B: Buje, Arena Jadrograd (Pula), selekcija PGŽ, PPD Zagreb i Rovinj, ždrijeb dviju skupina obavili su župan Valter Flego i bivši selektor Slavko Goluža u jutarnjim satima.

- Ovo je nevjerojatno i neviđeno, šokiran sam profesionalnošću organizatora, to je prava fešta rukometa.", izjavio nam je bivši selektor hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža koji se odazvao pozivu organizatora i zajedno s legendama hrvatskog rukometa uveličao turnir najmlađih.

- Cilj nam je promicati zdrav život kroz sport i normalno promicati rukomet, oduševljen sam. Mislim da nema u svijetu ovakvog primjera da se rukometni turnir upriliči na odmorištu autoceste, izjavio nam je župan Valter Flego nekad vratar buzetskog rukometnog kluba.

Uistinu Bina Istra je u nekoliko dana podigla izuzetno dobar rukometni kampus sa dva igrališta i binom za gledatelje i navijače. Oko igrališta vrvjelo je od mnoštva inicijativa raznih sponzora. Kristian Santaleza, direktor upravljanja i održavanja Bina Istre, je istaknuo da je organizacija turnira dio višegodišnje aktivnosti tvrtke u brizi prema mlađim naraštajima.

- Naše humanitarne aktivnosti u praviliu su usmjerene ka socijalno ugroženim skupinama kao i djeci s poteškoćama u razvoju. Ovu smo godinu odlučili promovirati zdrav život kroz sport" rekao nam je Santaleza. Prije održavanja  finala odigrana je revijalna utakmica između selekcije Istarske županije i naših bivših, zlatnih reprezentativaca.

Predvođeni Valterom Flegom kao vratarom, za Županiju su nastupili među ostalima Marko Ravnić, Milan Dobrilović, Anteo Milos, Klaudio Vitasović, Saša Breščić, Renato Krulčić, Zdenko Bratović i ostali… Naše su bivše reprezentativce predstavljali bivši selektor Slavko Goluža, rukometna legenda Mirza Džomba te Darko Franović, Roberto Sarković, Valmer Franković, Zlatko Saračević, Marijan Ritoša, Alvaro Načinović, Marin Mišković, Valter Matošević… Utakmica je održana u fer igri i na kraju su pobjedu odnijeli hrvatski olimpijci, ali tek nakon izvođenja sedmeraca (17-16). Na kraju rukometnog dijela gledatelji su uživali u koncertu grupe Učiteljice. (E. VELAN)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter