Hrvatski novinari treći na međunarodnom turniru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski sportski novinari osvojili su treće mjesto na Međunarodnom malonogometnom turniru u Busteniju, baš na obljetnicu najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998.

Naši su se novinari bolje snašli po kiši i svladali Makedonce 6:3, pogocima Marka Cvijanovća i Milana Stjelje (po dva) te Marka Hrstića i "jednonogog" Hrvoja Tironija, koji je uoči meča odluke dobio injekciju da bi mogao nastupiti.

Makedonci su bili oslabljeni neigranjem svog vratara pa im je branio poluozlijeđeni Bugarin, što je uvelike olakšalo posao pomalo već umornoj i izraubanoj hrvatskoj žurnalističkoj ekipi, koju je na turniru koji je organizirao Rumunjski zbor sportskih novinara vodio član IO-a HZSN-a Nikola Lipovac (Jutarnji list).

Pobjednici su Rumunji, koji su u finalu svladali Moldavce 5:1, ali na njihov "trijumf" pada sjena jer su naočigled ostalih varali dovevši nakon prvog dana i poraza od Crnogoraca 4:3 trojicu novih igrača, ali ne novinara nego - malonogometaša. Iskoristili su što turnir nema pisana nego samo usmena, očito savitljiva pravila. Nadamo se, posljednji put...

Domaćin sljedećeg susreta i turnira, 2014., trebala bi biti Makedonija (Ohrid). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter