Hrvatski nogometni reprezentativci stigli u Međugorje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Autobus s izabranom hrvatskom nogometnom vrstom stigao je nešto iza 17 sati u Međugorje gdje će "vatreni" provesti šest dana u sklopu priprema za sljedeći kvalifikacijski susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv Škotske, koji je na rasporedu 7. lipnja u Zagrebu.

Hrvatski reprezentativci će biti smješteni i trenirat će u Centru Circle International, gdje imaju sve uvjete za pripreme, a prvi trening počeo je već u 18 sati. Hrvatske igrače, koji imaju veliki broj navijača u Hercegovini, dočekalo je mnoštvo mladih koji su nosili hrvatske dresove i imali hrvatske zastave.

Prije dolaska izabrane vrste ranije u ponedjeljak u Međugorje je stigao izbornik Igor Štimac sa svojim stručnim stožerom te su se zadržali u razgovoru s više ljudi koji su došli pozdraviti "vatrene".

Zbog zabrane iz UEFA-e, hrvatska reprezentacija neće, kako je ranije bilo najavljeno, odigrati prijateljski susret s mostarskim prvoligašem Zrinjskim. UEFA je ocijenila da postoji sigurnosni rizik za odigravanje ove utakmice.

"Vatreni" će u Međugorju boraviti od 27. svibnja do 2. lipnja, a drugi dio priprema reprezentacija će odraditi u Zagrebu. Četiri kola prije kraja kvalifikacija Hrvatska i Belgija su izjednačene na vrhu ljestvice s po 16 bodova, Srbija je treća sa sedam bodova, a slijede Wales (6), Makedonija (4) i Škotska (2). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter