Hrvatski granicni policajac silovao Talijanku?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maloljetna djevojka iz Padove prijavila je hrvatskog granicnog policajca s prijelaza Stara Gradiška za silovanje. Prema dostupnim informacijama, djevojka se sa svojim deckom prije nekoliko dana vracala s ljetovanja u Bosni i Hercegovini.

Vozeci se prema Italiji oko tri sata stigli su na granicni prijelaz Stara Gradiška. Policajac je dvoje mladih Talijana zaustavio na granicnom prijelazu, a nakon što je kod njih pronašao jednu bocu alkoholnog pica naredio im je da podu s njim u službene prostorije. Djevojka je, prema prijavi, 15-ak minuta ostala sama s policajcem koji je to vrijeme iskoristio da ju seksualno iskoristi.

Ne spominjuci mu ništa, šokirana mlada Talijanka sa svojim je partnerom nastavila put kuci u Padovu. Puna dva dana u sebi je skrivala strašan dogadaj što ju je zadesio na hrvatskoj granici. Tada se slomila i sve ispricala majci. Iduci su dan zajedno otišle u sjedište policije u Padovi. Nakon što je ispricala sve što joj je policajac ucinio, odvedena je i na lijecnicki pregled. Utvrdeno je da je stanju teškog šoka, zbog cega joj je odmah pružena psihološka pomoc.

Istragu je preuzeo padovanski tužitelj koji je sve informacije odmah proslijedio Ministarstvu vanjskih poslova Italije preko kojeg bi sa slucajem trebala biti upoznata i hrvatska strana.

- Još nismo dobili nikakve informacije o prijavi protiv policajca s granicnog prijelaza Stara Gradiška, izjavio je jucer glasnogovornik MUP-a RH Krunoslav Borovec. (A. R. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter