Hrvatski filmovi na reviji u Los Angelesu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod nazivom Kino Croatia 2014. od 30. svibnja do 1. lipnja u Los Angelesu održat će se revija nekih od najuspješnijih hrvatskih dugometražnih igranih filmova protekle sezone, u organizaciji Američke kinoteke.

U programu će sudjelovati Dalibor Matanić, Nikša Butijer i Goran Višnjić, a s obzirom na nedavne poplave sav prihod od prodanih ulaznica bit će uplaćen u fond za pomoć poplavom pogođenih područja u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Kina Egyptian Theatre u Hollywoodu i Aero Theatre u Santa Monici ugostit će hit-komediju "Svećenikova djeca" Vinka Brešana, najgledaniji hrvatski film u 21. stoljeću, međunarodno nagrađivane filmove "Obrana i zaštita" Bobe Jelčića i "Vis-A-Vis" Nevija Marasovića, te "Cvjetni trg", posljednji film Krste Papića i Matanićevu komediju "Majstori" koja još uvijek igra u domaćim kinima.

Na projekciji kratkometražnog filma "Little Hands" australske redateljice Claire McCarthey te scenaristice i producentice Dinke Džubur, bit će glavni glumac Miraj Grbić i kao poseban gost Goran Višnjić, koji će gledatelje pozvati da sudjeluju u humanitarnoj akciji od koje će se sredstva uplatiti u Kino Croatia’s Floods Relief Fund za žrtve poplava. Novac će se i mimo projekcija prikupljati tijekom sva tri dana programa.

Kino Croatia 2014. organizira Američka kinoteka u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Los Angelesu, organizacijom E.L.M.A. (Europski jezici i filmovi u Americi) te Hrvatskom narodnom udrugom. Producent revije je Matko B. Malinger. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter