Hrvatski četverci u polufinalu Svjetskog kupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od četiri hrvatske posade koje sudjeluju na posljednjoj, trećoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa u veslanju u Luzernu, dvije su se izravno plasirale u polufinale, dok će dvije to isto pokušati kroz repesaž. Očekivano, u polufinale je prošla naša najbolja posada, četverac na pariće koji je osvojio prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a drugim mjestom u kvalifikacijama do polufinala je stigao i četverac bez kormilara.

Osvajači srebrne medalje s prošlogodišnjih OI u Londonu, David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, ciljem su prošli u vremenu od 5:47.37 minuta, gotovo četiri sekunde ispred drugoplasirane posade Novog Zelanda.

Četverac bez kormilara u sastavu Branko Begović, Vjekoslav Kolobarić, Marin Begović i Ante Janjić do drugog je mjesta u svojoj skupini stigao s vremenom 6:06.22, zaostavši tako za prvom ekpipom, Australcima, manje od sekunde.

Na popravak kroz repesaž morat će Helena Pavković u konkurenciji lakih samica te Nikša Skelin i Vitomir Čavrlj u dvojcu bez kormilara. Pavković je bila treća u svojoj skupini, ali s gotovo 10 sekundi zaostatka za Novozelanđankom Louise Ayling, koja se izravno plasirala u polufinale, dok su Skelin i Čavrlj bili četvrti u svojoj skupini. Njima je izravni prolazak u polufinale izmaknuo za šest sekundi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter