Hrvatski centar mobilnih aplikacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski Telekom predstavio je na tehnološkoj konferenciji WinDays prvi domaci virtualni centar za mobilne aplikacije – ApliCentar. Od sada se na Tportalu preko ovog centra mogu skidati mobilne aplikacije.

Istovremeno, T-HT je i pokrenuo natjecaj Budi kreaTivan, za izbor najbolje mobilne aplikacije, kojim kreativnom inovatorima omogucuje osmišljavanje i predstavljanje aplikacija namijenjenih mobilnim uredajima na svim platformama.

Specificnost je ovog natjecaja što inovatori mogu pored gotovih aplikacije poslati i samo njihov koncept, kako bi se time mogle razvijati ideje koje ce se kasnije tehnicki aplicirati. T-HT ce najuspješnijim inovatorima dodijeliti 182 tisuca kuna. Simbolicno – 98 tisuca kuna, po pozivnom broju ovog operatera, dobit ce najbolja gotova aplikacija u kategoriji «Prototip aplikacija». U ovoj kategoriji dodijelit ce se još dvije nagrade, tri ce pripasti kategoriji «Koncept aplikacije», a cetiri «Pogled u buducnost».

Radovi se mogu poslati do 18. kolovoza, a ocjenjivat ce se inovativnost, privlacnost, kvaliteta, uporabljivost, tehnicka izvedivost i komercijalna održivost. Na kraju natjecanja i posjetioci Tportala ce moci glasovati za najbolju aplikaciju. Nagrada struke i publike dodijelit ce se na posebnom eventu, kojeg ce organizirati T-HT.

Osim na Tportalu ApliCentar ce linkom biti povezan i sa službenim stranicama T-Mobilea. Vecinu mobilnih aplikacija, koje ce se preko njih skidati, bit ce besplatne.


Podijeli: Facebook Twiter