Hrvatski brodovi više nisu previše opasni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska zastava unaprijedila je status na listama Americke obalne straže (USCG), što znaci da hrvatski brodovi više nisu na listi posebnog rizika i pod najvecim prioritetom za inspekcijske preglede. Kako je priopcilo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ova vijest potvrdena je u izvješcu za 2011. godinu s godišnje sjednice Komiteta Pariškog memoranduma, koja je održana u svibnju u Rigi.

Zbog višestrukog zaustavljanja brodova u lukama SAD-a proteklih godina, hrvatska zastava bila je svrstana na najviši prioritet za inspekcijske preglede, a nakon ostvarenih inspekcijskih rezultata tijekom trogodišnjeg razdoblja, ispunjeni su uvjeti za uklanjanje zastave s liste posebnog rizika, navode u Ministarstvu pomorstva.

Hrvatska zastava svrstana je na bijelu listu Pariškog memoranduma 2010. godine, a novi poboljšani status kod Americke obalne straže postignut je ponajviše zahvaljujuci zalaganju inspekcijskih službi Ministarstva pomorstva, Hrvatskog registra brodova, kao i posada brodova hrvatskih brodara, ciji brodovi plove u SAD-u. (D. P./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter