Hrvatski boćari u završnici priprema za EP u Pazinu

Milan Celija, izbornik hrvatske boćarske reprezentacije (Arhiva)
Milan Celija, izbornik hrvatske boćarske reprezentacije (Arhiva)

Boćarska reprezentacija Hrvatske završila je u Pazinu drugi krug priprema na kojima je ovoga puta sudjelovalo desetoro reprezentativaca koji su nakon lipanjskog filtriranja ostali na popisu izbornika Milana Celije. Igrači su između prve i druge faze priprema radili pojedinačno, prema posebnom programu kojega su dobili i tako došli u Pazin u progresivnoj putanji forme da bi dali izborniku što jasniju sliku pravoga stanja.

Težina samog događaja, Europskog prvenstva kojega je Pazin domaćin, dovoljno je naglašena, posebno u posljednje vrijeme. Puno se očekuje, stoga je na izborniku nemalo lak zadatak, odrediti idealnu šestorku koja će predstavljati Hrvatsku. Na početku prošlotjednih priprema naglašeno je da se u igraču traži kompletna osoba, ne samo igračke kvalitete, te kako će na prvenstvo ići samo najbolji.

Nakon pet dana, stvari su puno jasnije.

- Igrači su shvatili težinu događaja i odradili su pripreme na veoma ozbiljnom i profesionalnom nivou. Otklonili smo neke nedoumice koje smo imali oko krugova i preciznog izbijanja. Konačan popis igrača objaviti ću u utorak preko tajništva HBS-a da bi sve bilo službeno, mada mogu već sada reći da će okosnicu reprezentacije činiti već provjereni, iskusni igrači - rekao je nakon posljednjeg treninga drugog cikliusa izbornik Milan Celija. - Napravili smo sve da nivo treniranja bude na visini. Ovoga puta išli smo i korak dalje uvođenjem u program treninga sportskog psihologa kojega su igrači izuzetno dobro prihvatili i koji je zaista pomogao da se iz igrača izvuče maksimum, dodao je izbornik.

Nakon pauze od desetak dana kreće se u završno glancanje forme. Reprezentacija se vraća u Pazin 11. i 12. kolovoza na dvodnevne pripreme, potom će 18. i 19. kolovoza boraviti u Tivtu na petoboju nacija ex Jugoslavije, što će biti ujedno i generalka pred prvenstvo. Zadnje okupljanje predviđeno je 27. i 28. kolovoza kad u Pazinu bude sve spremno za početak PEUB-a, da bi osjetili atmosferu uoči starta. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter