Hrvatski boćari osigurali još dvije medalje

Ante Grančić
Ante Grančić

Hrvatski su boćari danas na Europskom prvenstvu u Pazinu osigurali još dvije brončane medalje. Pošlo je to za rukom uspješno odrađenim četvrtfinalima Rolandu Marčelji i Leu Brniću u štafetnom izbijanju i Anti Grančiću u disciplini pojedinačno klasično. Tako Hrvatska, uz već ranije dosegnuto brončano odličje u brzinskom izbijanju Brnića, uoči zadnja dva dana prvenstva ima osigurane najmanje tri brončane kolajne.

Od hrvatskih reprezentativaca od mogućnosti osvajanja odličja oprostili su se Jure Maglić u krugovima i Nenad Tadić u preciznom izbijanju.

Susret života odigrao je mladi Imoćanin Ante Grančić u četvrtfinalu pojedinačne igre pobijedivši u susretu infarktne završnice bivšeg europskog prvaka, Francuza Romaina Garciju 8:7.

Ždrijeb polufinala, koje je na programu danas od 9 sati, Grančiću je donio Srbina Uroša Šarca, dok drugi polufinalni par čine aktualni i bivši svjetski prvaci Slovenac Jure Kozjek i Talijan Denis Pautassi.

Hrvatski štafetni par Marčelja i Brnić s pogođenom 51 boćom iz 58 izbačaja uspio je dohvatiti polufinale i još jednu medalju za Hrvatsku. Prema očekivanju, uz naše predstavnike danas će se u polufinalu za prolaz u finale štafetnog izbijanja boriti još reprezentativni parovi Italije (Roggero - Ferrero), Francuske (Micoud - Chirat) i Slovenije (Borčnik - Petrič). (K. KLARIĆ i M. PILAT, foto M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter