Hrvatski bocari bez zastoja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrlo uspješan dan imali su u utorak, drugog dana bocarskog EP-a u Tivtu, svi hrvatski reprezentativci koji su tijekom dnevnog programa izašli na bocališta.

Prvi je još u jutarnjim satima u dresu naše najbolje nacionalne vrste debitirao Marko Beakovic, koji je uspješno odradio izlucnu seriju preciznog izbijanja i plasirao se u polufinalnu seriju, u kojoj mjesta ima samo za osam najboljih, a na programu je tek u petak navecer.

Od 17 bocara koji su nastupili u izlucnoj seriji preciznog izbijanja svega cetvorica su uspjela ostvariti kvalifikacijsku normu od 14 punata, a medu njima i Beakovic, koji je pogodio upravo toliko potrebnih punata.

Pored našeg reprezentativca o plasmanu u polufinalnu seriju više ne moraju razmišljati aktualni viceprvak Europe Slovenac Davor Janžic (25), Švicarac Juan Latore (16) i Srbin Srdo Raic (15), nekadašnji prvotimac Santa Domenice iz Labinci.

Svi ostali morat ce u srijedu u drugoj izlucnoj seriji tražiti svoj prolaz u polufinalnu seriju, a medu njima i neki od favorita, Talijan Denis Pautassi (11), europski prvak, Francuz s luksemburškom putovnicom Joris Gilllet (8), svjetski viceprvak Crnogorac Miroslav Petkovic (8) i Francuz Patrick Alcaraz (6).

Nakon Beakovica plasman u cetvrtfinale discipline pojedinacno klasicno izborio je Gianfranco Santoro drugom lakom pobjedom u natjecanju po skupinama, ovoga puta nad Španjolcem Juanom Carrascom 13:1. Cetvrtfinale je na programu u cetvrtak.

Roland Marcelja
i Santoro uspješno su startali i u natjecanje parova, u kojem su u prvom kolu skupine s 13:4 savladali Crnogorce Bumbara i Rankovica. U srijedu reprezentativni par Trio Buzeta u drugom kolu igra s reprezentativcima BiH Grubišicem i Zelicem, koji su u prvom kolu nadvisili bugarske prezimenjake Kanev 13:9.

Pobijede li Marcelja i Santoro danas BiH doubl, plasirat ce se u cetvrtfinale koje je na programu u petak.

Od slovenskih reprezentativaca iz redova Trio Buzeta u utorak je cetvrtfinale discipline pojedinacno klasicno izborio Jure Kozjek, koji je u natjecanju po skupinama ostvario drugu pobjedu savladavši s tijesnih 7:6 reprezentativca BiH Markicu Dodiga.


Podijeli: Facebook Twiter