Hrvatske rukometašice u cetvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatske rukometašice plasirale su se u cetvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu nakon što su u osmini finala u Sao Bernardu do Campu svladale Rumunjsku s 28:27 (15:18).

Hrvatska je plasmanom u cetvrtfinale osigurala i dodatne kvalifikacije za OI u Londonu, a u srijedu ce za ulazak u polufinale igrati s ponajboljom selekcijom svijeta, Norveškom.

Naše rukometašice su u vrlo neizvjesnoj utakmici napokon, nakon šest poraza, uspjele svladati Rumunjke, i to zahvaljujuci odlicnoj igri u obrani u zadnjih pet minuta utakmice.

Nakon dobrog pocetka i vodstva 5:2 u petoj minuti, Hrvatice su dopustile Rumunjkama da se razigraju i u poluvremenu su zaostajale cak tri zgoditka.

Drugo poluvrijeme pocelo je dobro za izabranice Vladimira Canjuge, serijom 5:0 Hrvatska opet vodi (20:19), no tada dolazi do 15-minutnog prekida zbog nestanka struje u dvorani.

Rumunjkama je prekid više odgovarao te su u zadnjih pet minuta utakmice ušle s vodstvom 27:25 pa je Hrvatska bila na rubu ispadanja.

No, naše rukometašice su u završnici sjajnom obranom uspjele preokrenuti rezultat. Rumunjke u zadnjih pet minuta nisu postigle zgoditak, a tri minute prije kraja Kristina Franic iz sedmerca zabija pobjednicki gol za cetvrtfinale.

Kod Hrvatske je šest zgoditaka postigla Penezic, Franic pet, a preostale pogodtke postigle su Zebic (4), Milanovic-Litre (3), Tatari (3), Ježic (2), Gace (2), Horvat (2) i Pušic (1).


Podijeli: Facebook Twiter