Hrvatske prvakinje slavile u tri seta

POBJEDA NA STARTU - Vedrana Jakšetić i Antonia Jozić (D. MEMEDOVIĆ)
POBJEDA NA STARTU - Vedrana Jakšetić i Antonia Jozić (D. MEMEDOVIĆ)

Sjajnu pobjedu, sa čistih 3:0, ostvarile su odbojkašice Poreča na samom jugoistoku Mađarske, u Bekescsabi, gdje se nalaze na prvom od četiri turnira MEVZE. U prestižnom natjecanju led je probijen protiv odbojkašica Teve Godollo, uz domaćina, drugog mađarskog predstavnika na turniru. Prva pobjeda i bodovi upisani su nakon čak 84 minuta igre i tri neizvjesna seta. Zapravo, prvi je protekao relativno glatko po Porečanke, naravno do završnice, dok su u preostala dva pokazale karakter prave ekipe preokrenuvši u oba navrata na kraju rezultat u svoju korist. U toj borbi kod Porečanki je prednjačila sjajna Martina Račić, a budući da su u blizinu rumunjske granice Porečanke doputovale bez iskusnih Marine Novosel i Vanesse Pahović te Ivane Sučić, priliku za vatreno krštenje dobila je mlada Mendi Ipsa koja je seniorski debi potpisala odličnom igrom i prije svega sjajnim servisom. Naravno da pobjeda ide na račun i ostalih igračica Miodraga Stojakovića koje su opravdale u Mađarskoj epitet aktualnih prvakinja hrvatske.

Osokoljene pobjedom, čekaju tako Porečanke drugi susret koji ih čeka na istom mjestu danas, također od 18 sati, a u kojem za protivnika imaju domaće odbojkašice, ekipu Linamar Bekescsaba koje su na otvaranju turnira dan ranije bile također u tri seta bolje od sinoćnjih porečkih protivnica. Protivnik je, dakle, jači, uostalom lanjske su prvakinje Mađarske koje u svojim redovima imaju jednu Amerikanku, te uz srpskog trenera i jednu igračicu iz te države.

Premijerni susret Porečanki u ovom europskom natjecanju počeo je u znaku neizvjesnosti od samoga početka. Igralo se "poen za poen" te je nakon prve trećine seta blaga prednost bila na strani porečkih odbojkašica (8:7). Odlijepile su se kasnije Porečanke na 16:12, ali su se Mađarice uspjele vratiti, te se ušlo u neizvjesnu završnicu gdje su kod vodstva 23:22 porečke odbojkašice na servis Mendi Ipse došle do set lopte i već prvu iskoristile za prednost od 1:0 u setovima nakon 29 minuta igre. (M. PILAT)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter