Hrvatske lokomotive za Saudijsku Arabiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvornica željeznickih vozila (TŽV) Gredelj isporucila je cetiri modernizirane i rekonstruirane lokomotive za Saudijsku Arabiju vrijedne sedam milijuna dolara. Lokomotive su predstavljene u nazocnosti predsjednika Uprave TŽV-a Gredelj Ivana Tolica te predstavnika kupaca americke kompanije National Railway Equipment Company (NREC).

Lokomotive su dio posla koji je Gredelj ugovorio prije tri godine s tom americkom kompanijom, a vezano uz obnovu i modernizaciju dizel-elektricnih lokomotiva.

- Napravljena je nova lokomotiva za koju su korištena popravljena okretna postolja i koja ce imati životni vijek kao nova lokomotiva. Ove lokomotive vozit ce Saudijskom Arabijom. Isporuka je dokaz ponovne uspješnosti naših strucnjaka, a projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s našim americkim partnerom. Za isporuku u svibnju priprema se i šest novih uskotracnih lokomotiva za Mozambik, od ukupno jedanaest koliko ce ih biti isporuceno u ovu africku zemlju. Sveukupno cemo za Amerikance isporuciti 25 lokomotiva, rekao je Ivan Tolic, prvi covjek Gredelja, prilikom svecane isporuke.


Podijeli: Facebook Twiter