Hrvatske lezbijke okupljaju se na Lickniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečki centar za građanske inicijative poziva sve lezbijke, biseksualne, trans i straight žene na prvi piknik stereotipno-lezbijsko-pošalica naziva Licknik koji će se održati u subotu s početkom u 13 sati. Ideja Licknika je stvoriti prostor za zabavu i opuštanje, bijeg od svakodnevnice i hrvatske realnosti.

- Nema aktivizma, nema politike, nema posla, mozak (i oči) na pašu i laganini! Pošto osim Istrijanki želimo okupiti i žene iz cijele Hrvatske, regije, pa i šire (otvorena Istra), informacije o smještaju mogu se pronaći na web stranici http: // licknik2015.wix. com/licknik", pišu članice Centra.

Piknik zona na kojoj će se odvijati sportske i zabavne manifestacije smještena je na Naftaplinu, uz Šetalište Antona Štifanića.

- Kako se Istra pokazala kao napredna regija po LGBT pitanjima (ako zažmirimo na jedno i pol oko), mi Istrijanke zaključile smo da sve lezbijke treba dovesti ovdje, pa po potrebi prepilimo poluotok za onaj krak kojim se drži za ostatak Hrvatske i imamo svoj (može i goli) otok!", šaljivo zaključuju organizatorice. (E. V.)


Podijeli: Facebook Twiter