Hrvatske košarkašice osigurale Igre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatske košarkašice izborile su plasman na Olimpijske igre u Londonu nakon što su jucer u odlucujucoj cetvrtfinalnoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Ankari pobijedile Kanadu 59:56 (17:16, 16:10, 8:20, 18:10). Koševe za našu reprezentaciju postigle su: Ivezic 12, Vrsaljko 10, Ciglar 9, Mandir i Lelas po 8, Jelavic 6, Mazic 3, Ivankovic 2 i Sliškovic 1.

Nakon prvog poluvremena u kojem su naše reprezentativke vodile i s 11 koševa prednosti cinilo se da ce odabranice Stipe Bralica rutinski završiti utakmicu. U trecoj cetvrtini Kanadanke agresivnom igrom postižu cak 20, a naše samoosam koševa, pa se u zadnju cetvrtinu ušlo s prednošcu Kanade 46:41.

U posljednjoj cetvrtini odlicno je napoziciji organizatorice odigrala Iva Ciglar, a kljucne koševe postigle su iz slobodnih bacanja Maja Vrsaljko kojaje proglašena i najkorisnijom igracicom susreta, i naša kapetanica Sandra Mandir kojoj u dva navrata nisuzadrhtale ruke s crte slobodnih bacanja s koje je 13 sekundi prije kraja pogodila za 58:54 te u zadnjoj sekundiza konacnih 59:56.

Tako je naša ženska košarkaška reprezentacija prvi put izborila plasman na Olimpijske igre, a igre XXX. Olimpijade u Londonu ostat ce zapamcene i po tome što cemo tamo imati dvije ženske ekipe, jer su plasman u London ranije osigurale i hrvatske rukometašice. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter