Hrvatska, zemlja s najvecom dobrodošlicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvorica mladica ucinit ce Hrvatsku zemljom s najvecom dobrodošlicom na svijetu. Oni ce proputovati cijelu Hrvatsku hodajuci, vozeci se na biciklu, veslajuci u kajaku i penjuci se po stijenama. Pritom ce od Savudrije do Dubrovnika ispisati veliku rijec "Welcome".

Dok ce taj put kojim ce se pisati najveca dobrodošlica na svijetu bilježiti GPS uredaj, pa ce se moci citati na zemljopisnoj karti, kamere ce bilježiti i snimati doživljaje, ljude, mjesta i krajeve kroz koje ce prolaziti.

Autor projekta je Danijel Lacko, a tim krece na put sljedeci utorak iz najzapadnijeg dijela Hrvatske, iz Savudrije. Cilj je Dubrovnik, a tamo bi trebali stici 5. lipnja na Svjetski dan okoliša.

Ova ce ekipa u 65 dana proputovati više od 2.500 kilometara, a posjetit ce 8 nacionalnih parkova, 3 parka prirode, 4 zašticena krajolika, rezervata i geomorfološka spomenika, 6 rijeka i 11 planinskih vrhova.

Projekt je podržala i Hrvatska turisticka zajednica, koja ce cijelu ideju putem svojih podružnica promovirati diljem svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter