Hrvatska zemlja-partner na sajmu u Muenchenu

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Hrvatska će na proljeće 2014. godine po treći put biti zemlja-partner na najvećem turističkom sajmu u Bavarskoj - muenchenskom f.re.e.-u. Iako, ovo će biti prvi put da je Hrvatska zemlja partner muenchenskom sajmu pod ovim imenom.

Ministar turizma Veljko Ostojić potpisao je danas u resornom ministarstvu ugovor o partnerstvu za nastup na tom sajmu u svojstvu zemlje-partnera s direktorom sajma Reinhardom Pfeifferom.

"Njemačka je vodeće hrvatsko emitivno tržište i zemlja iz koje nas, pogotovo iz pokrajine Bavarske, kontinuirano posjećuje sve veći broj turista. Taj trend pokazuju i prvi rezultati sustava turističkih zajednica za prvih devet ovogodišnjih mjeseci, u kojima je s tog tržišta ostvareno 13,5 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. No, to je samo jedan od razloga zbog kojeg će Hrvatska biti zemlja-partner najvećeg turističkog sajma u Bavarskoj 2014. godine", rekao je ministar turizma Veljko Ostojić prilikom potpisivanja ugovora.

Ministar je naglasio kako to neće biti "klasična" prezentacija naših turističkih potencijala, već skup niza aktivnosti koje će prethoditi samom predstavljanju što, između ostalog, uključuje organizaciju putovanja i niz susreta s predstavnicima medija i turističkog sektora. Hrvatska će, dodao je, iskoristiti status zemlje-partnera te se još kvalitetnije i intenzivnije predstaviti.

Kada je riječ o turističkoj 2013. godini, ministar je podsjetio kako će je obilježiti dva važna čimbenika – niži PDV, od 10 posto, za turizam te ulazak Hrvatske u Europsku uniju, što će utjecati na podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma i biti mogućnost za dodatnu turističku promociju naše zemlje.

Zadovoljstvo partnerstvom Hrvatske i sajma f.re.e. za 2014. godinu izrazio je i Pfeiffer te dodao kako Hrvatska ima sve mogućnosti za aktivan odmor, a upravo je to segment koji se već tradicionalno predstavlja na ovom sajmu posvećenom putovanjima, slobodnom vremenu i aktivnom odmoru.

Prema podacima sustava turističkih zajednica, Hrvatsku je od siječnja do rujna posjetilo 1,8 milijuna njemačkih turista, što predstavlja porast od 13,2 posto u odnosu na prošlu godinu. Pritom je ostvareno 14,28 milijuna njemačkih noćenja, što je 13,5 posto ili 1,7 milijuna više u odnosu na prošlu godinu. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter