Hrvatska želi postati njemačko toplo more

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska se želi pozicionirati kao najbliže njemačko toplo more, odnosno prirodni izlaz Njemačke na Mediteran. U idućem razdoblju Hrvatska želi biti ne samo destinacija u kojoj njemački turisti provode svoj glavni ljetni odmor, već i njihova glavna vikend-destinacija. Istaknuto je to na radnom sastanku ministra turizma Veljka Ostojića s predstavnicima Odbora za turizam njemačkog parlamenta. Iz Ministarstva turizma su priopćili da je na sastanku istaknuto da je Njemačka za Hrvatsku najznačajnije tržište pa se hrvatski turistički sektor strateški opredijelio za više ulaganja u promociju upravo na tom tržištu, a 13,5 posto više noćenja iz Njemačke ukazuje su da su tamošnji gosti prepoznali te napore.

Ministar Ostojić pozvao je njemačke investitore da ulože u hrvatski turizam. Klaus Brähmig, predsjednik Odbora za turizam u Bundestagu, istaknuo je da je Hrvatska iza sebe ostavila naporno razdoblje na putu prema EU-u, no i dodao da proces prilagodbe ne prestaje s punopravnim članstvom.

- Hrvatska se nalazi u srcu Europe, a siguran sam da ćemo s njome u Uniji dobiti učinkovitog partnera. Mi ćemo je i ubuduće podržavati da svoj turizam učini što učinkovitijim, jer je Hrvatska istinski dragulj Europe, naglasio je Brähmig. (A. J./NL)


Podijeli: Facebook Twiter