Hrvatska zanimljiva ruskim turistima i ulagačima

Ilustracija iz arhive (REUTERS)
Ilustracija iz arhive (REUTERS)

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u sklopu radnog posjeta Moskvi razgovarao sa zamjenicom ruskog ministra kulture nadležnom za turizam Allom Manilovom o konkretnim aktivnostima između Hrvatske i Rusije s ciljem uspostavljanja bolje i efikasnije međudržavne suradnje na području turizma, izvijestili su iz Ministarstva turizma. Složili su se da Hrvatska ima sve preduvjete za bolje turističke rezultate s ruskog tržišta.

Lorencin naglasio je važnost ruskog tržišta za Hrvatsku s kojeg je do prošle godine zabilježen snažan rast turističkog prometa, a da se s uvođenjem viza te zbog nekih drugih okolnosti na ruskom turističkom tržištu moraju poduzimati dodatne mjere i aktivnosti kako bi Hrvatska privukla ruske turiste i bila konkurentnija destinacija na tom tržištu.

Zamjenica ministra Manilova kazala je da je Hrvatska kao turistička destinacija itekako zanimljiva ruskom tržištu te smatra da najviše prostora za napredak ima u razdobljima pred i posezone. Dodala je i da Rusi najviše traže obiteljski odmor i zdravstveni turizam, te da im je izuzetno bitna topla dobrodošlica i usluge na ruskom jeziku.

Ministar Lorencin danas je u Moskvi razgovarao i sa zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanke Sergejem Gorkovim o investicijskim mogućnostima u Hrvatskoj označivši ju i vrlo zanimljivim tržištem ne samo za ruske turiste nego i za investitore. Pritom je spomenuo i projekt Kupara te da su za to interes iskazala i dva ruska investitora.

Ministar turizma danas završava dvodnevni radni posjet Moskvi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter