Hrvatska zakinuta za dva penala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski mediji dan nakon zadnje utakmice u skupini C izmedu Španjolske i Hrvatske (1:0) isticu da je Furija prošla u cetvrtifnale europskog prvenstva unatoc velikoj patnji.

"Prema cetvrtfinalu kroz patnju", naslov je u sportskom dnevniku AS. "Navasov gol tri minute prije kraja umirio je Španjolsku koja nije dobro igrala i bila je nervozna u drugom poluvremenu", istice AS. "Agonija u drugom poluvremenu", dodaje taj dnevnik.

S analizom AS-a slaže se i dnevnik El Pais, koji kao i ostali zahvaljuje vrataru Ikeru Casillasu koji je zaustavio zicer Rakitica koji bi, da je ušao u španjolsku mrežu, eliminirao La Roju. "Casillas je izbjegao katastrofu", istice na naslovnici El Pais.

"Patili smo kao nikada, ali smo dobili kao uvijek", piše pak Marca, ciji entuzijazam pada u opisu igre španjolske reprezentacije.

"Španjolska je dosta vremena bila na gol od ispadanja s Eura, ali zahvaljujuci Bogu i Casillasu koji je obranio udarac Rakitica nismo primili gol koji je mogao biti fatalan", istice Marca.

"Reprezentacija je prošla u cetvrtfinale kao prva u svojoj skupini nakon loše utakmice koju nije znala riješiti do 88. minute. Momcad Vicentea Del Bosquea je patila vecinu vremena tijekom kojeg bi je eventualni hrvatski pogodak eliminirao s Eura", priznaje Marca.

"Nismo toliko patili od finala Svjetskog prvenstva", dodaje Marca.

El Mundo Deportivo takoder navodi da je "Španjolska igrala loše, radila dosta grešaka, nije kontrolirala loptu, ali ju je Cassillas spasio".

Svi španjolski mediji pišu i tome da je Hrvatska bila zakinuta za dva kaznena udarca, najprije nakon prekršaja Sergija Ramosa na Mandžukicu i Busquetsa na Corluki.


Podijeli: Facebook Twiter