Hrvatska u Umagu protiv Britanije bez Čilića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić neće nastupiti za Hrvatsku u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsku skupinu protiv Velike Britanije, koji će se održati u Umagu od 13. do 15. rujna.

Izbornik hrvatske Davis kup reprezentacije Željko Krajan u utorak je objavio sastav za ogled protiv Velike Britanije u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu i na njemu su Ivan Dodig (38. na aktualnoj pojedinačnoj ATP listi), Antonio Veić (187.), Mate Pavić (370.) i Borna Ćorić (600.).

Britanski izbornik Leon Smith trebao bi objaviti sastav do utorka u 16.00 sati, a očekuje se da će u postavi biti Andy Murray (3.), James Ward (174.), Daniel Evans (179.) i Colin Fleming (21. na svijetu među igračima parova).

Izbornici oba sastava imaju mogućnost zamijeniti dvojicu igrača s prvog popisa, no najkasnije dva sata prije službenog ždrijeba koji će biti održan u četvrtak 12. rujna u 13.00 sati u Umagu.

Pobjednik susreta Hrvatska - Velika Britanija plasirat će se u elitni rang Davis kupa, Svjetsku skupinu, u kojoj je Hrvatska igrala čak 11 puta u posljednjih 12 godina. Britanci su posljednji put u toj grupi bili prije pet godina, a priliku za povratak dobili su zahvaljujući preokretu protiv Rusije u travanjskom susretu Prve skupine u euroafričkoj zoni, kada su zaostatak 0-2 nakon prvog dana pretvorili u pobjedu 3-2.

Hrvatska je u veljači u 1. kolu Svjetske skupine na gostovanju u Torinu izgubila od Italije rezultatom 2-3. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter