Hrvatska u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon pobjede nad Francuzima hrvatska muška rukometna reprezentacija igrat ce u polufinalu Europskog prvenstva u Srbiji, našim je rukometašima prolazak u polufinale i prije posljednjeg kola osigurala Slovenija koja je u posljednjem susretu 2. kola skupine II u Novom sadu svladala Madarsku sa 32-30 (14-13).

Kolo prije kraja natjecanja u skupini na ljestvici je vodeca Španjolska sa sedam bodova, druga je Hrvatska sa šest, slijedi treca Slovenija s cetiri, cetvrta je Madarska s tri, a na dnu su Island i Francuska sa po dva boda.

Slovenija ne može preteci Hrvatsku cak niti u slucaju svoje pobjede protiv Španjolske i poraza naše reprezentacije od Madarske u posljednjem kolu jer je Hrvatska bila uspješnija u medusobnom okršaju u prvom krugu u Vršcu.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine II Europskog prvenstva u Novom Sadu u utorak svladala Francusku sa 29-22 (11-12).

Protiv aktualnih svjetskih i europskih prvaka, te olimpijskih pobjednika Francuza naši su rukometaši odigrali najbolju utakmicu na ovom EP-u i ostvarili uvjerljivu pobjedu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednacenoj igri iako je Hrvatska u 20. minuti uspjela ostvariti tri pogotka prednosti (9-6) zahvaljujuci raspoloženim pucacima s vanjskih pozicija Marku Kopljaru i Blaženku Lackovicu koji su postigli po tri gola. Ipak, uslijedilo je "sušno" razdoblje u igri naše reprezentacije, u narednih osam minuta Francuska je napravila seriju 5-0 i povela sa 11-9, a naši su igraci cak cetiri puta pogadali okvir gola.

Francuska je uspijevala održavati minimalnu prednost s poluvremena do 39. minute kada je vodila sa 17-16, ali uslijedila je sjajna serija od 10-3 naše reprezentacije kojom je utakmica "prelomljena" u korist Hrvatske. Obrana na celu s vratarom Mirkom Alilovicem funkcionirala je savršeno iz cega su proizlazili brzi protunapadi iz kojih su naši igraci punili mrežu iskusnog Thierryja Omeyera.

U završnici utakmice Hrvatska je uspjela još povecati svoju prednost i na kraju slaviti s najvecom razlikom na utakmici.



Novi Sad. Dvorana Spens.
Gledatelja: 5.000 Suci: Abrahamsen i Kristiansen (Norveška).

HRVATSKA
: Alilovic, Losert; Balic, Kopljar 7, Lackovic 4, Duvnjak 2, Buntic, Vori 1, Štrlek, Cupic 7 (3), Nincevic 2, Horvat 2, Musa 1, Gojun, Bicanic 1, Vukovic 2.

FRANCUSKA: Karaboue, Omeyer; Fernandez 4 (2), Dinart, Barachet 4, G. Gille, B. Gille 3, Narcisse 2, Joli 2 (2), Honrubia, Karabatic, Accambray, Abalo 3, Sorhaindo 2, Detrez, Bingo 2. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter