Hrvatska u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugo kolo A skupine "Efes Pilsen cupa": Hrvatska - Njemacka 75:62. Dvorana Atatürk.

HRVATSKA: Ukic 15, Kus 3, Popovic 14, Rozic 3, Planinic 11, Stojic 1, Tomic 3, Banic 12, Nicevic, Kasun 4, Prkacin 1, Loncar 8.

NJEMACKA: Staiger 2, Schaffartzik 8, Schultze 3, Wysocki 17, Hamman, Greene 3, Günther, Idbihi 6, Jagla 3, Plei 11, Ohlbrecht 6, Harris 3.

Pobjedom nad Njemackom u drugom kolu skupine A na "Efes Pilsen cupu" u Ankari hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se u polufinale tog turnira. Nakon pobjede protiv domacina Turske 82:77, Hrvatska je drugi put u tjedan dana deklasirala Njemacku koju je prošle subote pobijedila i u finalu njemackog Superkupa u Bambergu, na kojem su igrale cetiri reprezentacije. Ujedno, sinocnja pobjeda Hrvatske cetvrta je u nizu pobjeda Repešinih izabranika kojima turnir u Ankari služi kao "generalna proba" za Eurobasket u Poljskoj od 7. do 20. rujna.

U skupini B Makedonija je pobijedila Veliku Britaniju 78:67, a  Makedonci su bili bolji i od Letonije 95:74. U toj skupini Makedonija je prva s dvije pobjede, a naš vecerašnji protivnik je Letonija.


Podijeli: Facebook Twiter