Hrvatska U-21 sa Švicarskom na "Drosini"

Marcelo Brozović, kapetan mladih 'kockastih' (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Marcelo Brozović, kapetan mladih 'kockastih' (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Sve što je trebalo učiniti da u sutrašnje predvečerje nastup protiv švicarske vrste (18.45 sati, HTV 2) na travnjaku pulskog stadiona "Aldo Drosina" protekne na zadovoljstvo vodeće reprezentacije u petoj kvalifikacijskoj skupini, učinili su stručni stožer i odabranici hrvatske U-21 selekcije.

Četverodnevni pripremni ciklus u Umagu razriješio je neke dvojbe izbornika Nenada Gračana i njegovih suradnika glede potpune slike o trenutnim mogućnostima svih igrača koji kandidiraju za udarnu postavu, ali i onih koji su u svakom času spremni uskočiti u prve borbene redove. Potvrdili su to na konferenciji za novinare izbornik Nenad Gračan i kapetan Marcelo Brozović. Pitali smo je li stručni stožer pozicionirao imena po već svojstvenom rasporedu snaga, na njihova prirodna mjesta u "repki", na kojima su najdjelotvorniji, ili i dalje ima dvojbi o udarnoj postavi.

- Nemamo nekih osobitih nedoumica, ali uz najbolju volju vam ne bih mogao izdiktirati jedanaestoricu koja će započeti utakmicu. Mislim da to, uostalom, i nije nekakav problem, jer u pitanju su samo detalji. Tko će istrčati u prvoj postavi ili zaključiti susret, najmanje je važno. Zajedno sa suradnicima imam slatkih briga zbog činjenice da možemo birati kako u odnosu na suparnika složiti momčad. Sva 23-ojica imaju moje povjerenje, a kako i ne bi kad su suvereno odradili dosadašnji dio posla.

Mogu vam u vezi sastava koji će odmjeriti nogometno umijeće s vršnjacima Švicarske reći da će glavninu činiti igrači koji su to zaslužili svojim igrama i odnosom prema izabranoj selekciji, rekao je Nenad Gračan, koji će sutra debitirati kao kormilar mlade vrste. (M. GAVRAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter