Hrvatska U-21 reprezentacija svladala Italiju 3:1

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Utakmica regionalne lige U-21 reprezentacija: Hrvatska - Italija 3:1 (1:0). Gradski stadion. Gledatelja 350. Sudac: Dejan Balažić. Pomoćnici: Mikača i Kovačić (svi Slovenija). Strijelci: 1:0 Brozović (37'), 2:0 Caktaš (49'), 2:1 Montini (78'), 3:1 Mitrović (82'). Žuti kartoni: Livaja (Hrvatska), Tartaglia, Baldan, Cane (Italija)

HRVATSKA: Picak (od 46. Sluga), Vrsaljko (od 56. Gorupec), Bručić (od 46. Mitrović), Župarić, Čalušić, Mrzljak, Jakoliš (od 46. Livaja), Brozović (od 49. Babić), Šitum (od 46. Mlinar), Caktaš, Oršić (od 46. Močinić)

ITALIJA: Di Vincenzo, Cane, Paparusso (od 81. Stevanin), Tartaglia (58. Baldan), Sbraga, Agnello (d 61. Marcotullio), Gatto (od 46. Mancuso), Proietti, Montini, Degeri (od 57. Falco), Vita (od 78. Da Lio).

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija (U-21) danas je u prijateljskoj utakmici u Umagu pobijedila Italiju sa 3:1. Tako je legendarni kapetan "vatrenih" Niko Kovač na najbolji način debitirao kao izbornik mlade reprezentacije.

Pune ruke posla imala je talijanska obrana kojoj je sa svih strana prijetila opasnost. Ne samo da su probleme zadavali napadači i igrači veznog reda "kockastih", nego i braniči, u prvom redu kapetan Šime Vrsaljko te Karlo Bručić.

Čestim izletima na suparničku stranu proigravali su brzonoge Brozovića, Šituma i Caktaša koji su u nekoliko navrata priprijetili Di Vicenzu. Poslije odlične kombinacije Šituma i Caktaša (17') loptu ubačenu na lijevu stanu glavom je dočekao Oršić i s 15 metara u paraboli odaslao u desni gornji kut nemoćnog vratara.

Početno slavlje je izostalo jer je sudac označio zaleđe. No, ne posustaju hrvatske nogometne nade, vršeći stalni pritisak u želji da čim prije ostvare prednost. Duga lopta Vrsaljka sa sredine za Brozovića mirisala je na novu opasnost, no Sbraga je uklizavanjem u zadnjem trenutku odnio loptu ispred Brozivića.

Zbilo se to u 29. minuti, a samo dvije minute potom kombinaciju Šituma i Oršića potonji je zaključio prizemnim udarcem s 12-13 metara, ali je Tartaglia uspio loptu skrenuti u korner. Neumorni Šitum je dijelio lopte suigračima kao rukom, a onu iz 37. minute Brozović je neobranjivim udarcem s 15-ak metara iskosa pretvorio u prednost i veselje "kockastih".

Uvježbana akcija koja je odlika bočnih igrača ove vrste okrunjena je odmah u nastavku kad je Vrsaljko s tridesetak metara pronašao slobodnog Caktaša. Na visoku loptu je skočio odlično i glavom pospremio u bliži, lijevi gornji kut s desetak metara. Nedugo potom prvi udarac Livaje završava iznad grede, a prije smanjenja rezultata pogodak mu je uskratio Baldan nakon što je vratar već bio svladan.

S desnog boka ubacivanje Falca na prvoj vratnici je Montini skrenuo u bliži kut - 2:1. No, već u sljedećem je naletu Mlinar s desne strane ubacio u sredinu gdje je Mitrović brži od Baldana i u skoku loptu desnom nogom šalje u mrežu za konačnih 3:1. (M. GAVRAN; snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter