Hrvatska treba Radio 101

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva sve koji odlucuju i mogu utjecati na odluku skupštine vjerovnika da se pronade rješenje koje bi sacuvalo zagrebacku postaju Radio 101, stoji u priopcenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka.

HND navodi kako skupština vjerovnika na Trgovackom sudu odlucuje 22. ožujka o sudbini Radija 101, koji je, kako podsjeca, posljednjih godina došao u financijske teškoce, a od sijecnja je u stecaju.

Dvadeset i troje urednika i novinara posljednjih su mjesec dana, otkako je imenovan novi stecajni upravitelj Maroje Stjepovic i izabran glavni i odgovorni urednik Željko Matic uspjeli ponovno pokrenuti emisije po kojima je radio stekao popularnost i bio prepoznatljiv, istice HND i dodaje kako je Radio 101 imao izniman znacaj u demokratizaciji Hrvatske promovirajuci otvoreno, kriticko, analiticko radijsko novinarstvo s prevladavajucim javnim sadržajima u podrucjima društva, politike, ekonomije i kulture.

HND ocjenjuje da ponovno uspostavljeni program ima ambiciju vratiti staru medijsku slavu kvalitetnim, relevantnim novinarstvom o najvažnijim temama te istice da je taj put stvaranja radijskog programa teži od zabavne radiofonije. Društvo i hrvatski medijski prostor trebaju kvalitetni i utjecajni Radio 101, stoji u priopcenju.


Podijeli: Facebook Twiter