Hrvatska svladala Poljsku, s Danskom igra za finale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u petak, s početkom u 21 sat, polufinalni dvoboj na Europskom prvenstvu protiv Danske. Hrvatskoj je za polufinalnu vizu, njenu 15. na velikim natjecanjima, dovoljan bio i remi u posljednjem susretu drugog kruga protiv Poljske, a ona je odličnom igrom u nastavku susreta stigla do pobjede i sutra će u srazu s domaćinom i braniteljem naslova europskog prvaka pokušati izboriti nedjeljno finale.

Loše su hrvatski rukometaši otvorili susret. Nervozni, s manjkom koncentracije i previše statični, "kockasti" su već nakon sedam minuta zaostajali tri pogotka (2:5). Vidjevši da je vrag odnio šalu, hrvatski su rukometaši tad napokon počeli igrati i u režiji Domagoja Duvnjaka te s vjetrom u leđa "razbranjenog" Mirka Alilovića, u 12. minuti stiglo je poravnanje (6:6).

Na "veliki odmor" otišlo se pri rezultatu 14:15. S obzirom na prikazanu igru, premalo raspoloženih pojedinaca i tri isključenja naspram jednog poljskog, rezultat je to s kojim su hrvatski rukometaši mogli biti više nego zadovoljni. Što god da je izbornik Goluža rekao svojim igračima u svlačionici, leglo je na plodno tlo.

U posljednjih deset minuta ušlo se samo s dva gola prednosti za Hrvatsku (24:22), imali su Poljaci u tim trenucima i napad za "minus jedan", ali nisu ga uspjeli iskoristiti i Horvat je iz kontre zabio za "plus tri". Ta je razlika održala do pet minuta prije kraja, a onda je u trenucima kad je isključen bio Vori Alilović zaustavio udarac Lijewskog, a na drugoj strani Duvnjak "slomio" poljsku obranu i odveo Hrvatsku na 28:24. (I. CEROVAC, foto REUTERS)

Utakmica 3. kola skupine II Europskog prvenstva rukometaša: Poljska - Hrvatska 28:31 (15:14). NRGI Arena. Gledatelja: 4.000. Suci: Horaček i Novotny (oba Češka).

POLJSKA: Szmal (7+2), Wyszomirski 1, Jaszka 4, Lijewski 6, Kuchczynski 3 (1), Wisniewski 2, B. Jurecki 4 (2), M. Jurecki 6, Grabarczyk, Jurkiewicz, Syprzak, Lucak, Krajewski, Kubisztal, Szyba, Chrapkowski 2.

HRVATSKA: Losert (0+2), Alilović (9), Duvnjak 6, Kopljar 4, Vori, Gojun, Horvat 6 (3), Vuković, Bičanić 5, Buntić, Valčić, Štrlek 6, Čupić 3, Musa, Ninčević, Slišković 1. Sedmerci: Poljska 5 (3), Hrvatska 5 (3). Isključenja: Poljska 4, Hrvatska 12 minuta.

 


Podijeli: Facebook Twiter