Hrvatska svladala Maltu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijskom je dvoboju za odlazak na Euro 2012. na gostovanju svladala Maltu s 3:1. Pogotke za Hrvatsku postigli su Vukojevic (11'), Badelj (32') i Lovren (68'), a strijelac za Maltu bio je Mifsud (38').

Hrvatska je povela rano, vec u 11. minuti, baš kako je i priželjkivao naš stožer. Nakon ubacaja Strinica s lijevog boka vratar Malte je izbacio loptu na vrh kaznenog prostora, a Vukojevic je preciznim udarcem pogodio za vodstvo - 1:0.Nakon toga cekali smo do 30. minute na novu priliku kockastih, Srna je iz slobodnog udarca s 25 metara pucao pored vratnice. Ipak, dvije minute kasnije Hrvatska je nakon dobre kombinacije povela s 2:0.

Srna je uposlio Mandžukica koji je petom proslijedio loptu za Badelja, a ovaj se sam našao pred vratarom Malte i sigurno je plasirao loptu mrežu.

Nakon vodstva od 2:0 hrvatski igraci su se malo opustili, i u 38. minuti zbog nepažnje naših stopera Lovrena i Corluke, najbolji igrac Malte Michael Mifsud probio se u kazneni prostor i zabio za smanjenje hrvatskog vodstva. Malta je u prvom dijelu samo još jednom ozbiljno zaprijetila, kad je 23. minuti Hutchinson s 18 metara dobro pucao, a lopta je prohujala tik uz našu vratnicu.

Hrvatska je drugo poluvrijeme zapocela s dvije odlicne prilike, prvo je u 47. minuti Srna uposlio Kalinica koji je bio sam na deset metara, ali je pucao ravno u vratara, a minutu kasnije Perišic glavom pogada gredu.

Nakon toga Malta je pokazala ambiciju da napravi nešto u ofenzivi, pa je u nekoliko navrata krenula u napad sa šest do sedam igraca, ali bez rezultata.

Olakšanje u našim redovima stiglo je u 68. minuti. Badelj je dobro ubacio na drugu vratnicu, a Lovren je glavom pogodio za 3:1.Još jednu priliku Hrvatska je imala u 83. minuti, Mandžukic si je sam stvorio šansu, ali je pokušaj loba bio neuspješan.

Ovom pobjedom Hrvatska je ostala na drugom mjestu na ljestvici skupine F sa 16 bodova, jednim manje od vodece Grcke, a s tri više od treceg Izraela koji ce biti sljedeci suparnik naše reprezentacije. Hrvatska i Izrael igrat ce u utorak u Zagrebu s pocetkom u 20 sati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter