Hrvatska - Švedska 31:25

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijateljska utakmica muških rukometnih reprezentacija: Hrvatska - Švedska 31:25 (14:11). Dvorana Žatika. Gledatelja 1200. Suci: Nenad Krstic i Petar Ljubic (oba Slovenija). Nadzornik: Vlado Živolic (Hrvatska). Sedmerci: Hrvatska 3 (2), Švedska 3 (2). Iskljucenja: Hrvatska 4, Švedska 4 minute.

HRVATSKA: Alilovic (6+1), Šunjic (3+0), Balic 2, Duvnjak, Lackovic 1, Kopljar 3, Vori 2, Gojun 1, Horvat 3, Vukovic 2, Matic 1, Bicanic 4, Buntic 2, Štrlek 3, Cupic 4 (1), Nincevic 3 (1).

ŠVEDSKA: M. Andersson (7+1), Sjostrand, Aren 1, Gustafsson, K. Andersson 1, Jernemyr, Ekberg, Doder 5, Larholm 1, Karlsson 5, Jakobsson, Petersen 3 (2), Rietz 1, Zachrisson 1, Nilsson 5, Kallman 2.

Uoci odlaska na Olimpijske igre u London u prvoj od dvije dogovorene prijateljske utakmice s istim suparnikom (druga se igra u cetvrtak u Rijeci), muška rukometna reprezentacije Hrvatske sinoc je u poreckoj dvorani Žatika s na koncu vrlo ugodnih i najviših šest golova razlike pobijedila Švedsku. Bio je to klasican pripremni susret u kojem obostrano rezultat nije bio u prvom planu, pa je tako i hrvatski izbornik Slavko Goluža mogao isprobati sve raspoložive snage, prvenstveno uvidjeti njihovu tjelesnu spremnost na cemu se dosad kroz pripreme gotovo iskljucivo i radilo.

Hrvatska je pocela u postavi Alilovic na vratima, Duvnjak, Lackovic i Kopljar na vanjskim pozicijama, Štrlek i Cupic na krilima i Vori na crti. No od polovice prvoga poluvremena, pa u narednih sedam-osam minuta izbornik Slavko Goluža na parket je postepeno ubacivao sve svoje raspoložive snage, tako da su vec u prvom dijelu prigodu za igru dobili svih izuzev Marka Matica i vratara Mate Šunjica koji je ušao tek par sekundi prije odlaska na odmor da bi pokušao obraniti sedmerac Fredriku Petersenu u cemu nije uspio.

U prvih 30 minuta Hrvatska je igrala obranu 6-0, a napadala na švedskih 3-2-1. Rezultat je uglavnom iznosio gol-dva prednosti za Hrvatsku koju su dvije minute do odlaska na odmor naši reprezentativci podignuli na plus tri.



Švedska je naime vodila svega jednom, u sedmoj minuti (3:2), a najviše nam je problema zadavao pivot Andreas Nilsson kojeg su suigraci vješto pronalazili i koji je za pocetnih 15 minuta koliko je igrao uspio cetiri puta poentirati. Vidjeli smo u prvom dijelu brojne zamisli u igri naše odabrane vrste, od Ivana Balica u ulozi kružnog napadaca, do igre u napadu bez pivota, s cetiri igraca na vanjskim pozicijama uz dva krila.

I nastavak je Hrvatska otvorila s postavom koja je i zapocela susret, ali je Goluža vec nakon pet-šest minuta postepeno na parket slao Bicanica, Vukovica, kasnije i sve ostale ukljucujuci i vratara Šunjica i Matica koji se uspio upisati i u strijelce. Obrana Hrvatske je i dalje ostala 6:0, dok su se s istim obrambenim oružjem djelomicno nastojali suprotstaviti i Švedani.

Boljim ulaskom u drugi dio gosti su za šest minute igre uspjeli i poravnati (15:15), no to kao da je bio znak našim reprezentativcima da ubace u višu brzinu te su u narednih pet-šest minute igre preko Bicanica i Kopljara vratili svoje uobicajeno vodstvo od tri-cetiri gola, a na ulasku u završnih deset minuta igre stigli i prvi puta do plus pet (25:20). (K. KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter