Hrvatska - Srbija: Ulaznice rasprodane!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezapamćeni interes vladao je za ulaznice za kvalifikacijsku utakmicu za plasman Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. između Hrvatske i Srbije na stadionu Maksimir 22. ožujka.

U slobodnu prodaju danas je na 24 mjesta u Hrvatskoj i putem interneta pušteno je nešto više od 23.000 ulaznica, a redovi navijača pred prodajnim mjestima počeli su se formirati još kasno sinoć, dok su se samo rijetki sretnici uspjeli probiti do zagušene službene stranice HNS-a. Od ranog jutra stranicu HNS-a i portala za kupovinu ulaznica navijači su opsjedali tisućama zahtjeva te im je pristup bio otežan. Iz HNS-a su se na službenoj stranici ispričali svima koji su doživjeli probleme kupujući karte on-line za kvalifikacijsku utakmicu protiv Srbije.

"Činjenica je da za ovaj susret vlada ogroman interes ljudi koji višestruko premašuje kapacitet stadiona u Maksimiru. Unatoč nekim tvrdnjama, serveri nisu pali, ali rade otežano zbog velike navale", vele iz HNS-a. To je potvrdio i HNS-ov povjerenik za karte Nikša Martinac.

Za utakmicu je tiskano 35.000 ulaznica po istim cijenama po kojima su bile prodavane i za ostale kvalifikacijske susrete u našoj skupini: tribina zapad dolje 250 kuna, tribina zapad gore i tribina istok po 120 kuna, tribina sjever dolje 70 kuna, tribina sjever gore 50 kuna i tribina jug 60 kuna.

Jedna osoba mogla je kupiti najviše četiri ulaznice, a prilikom kupnje trebala je predočiti osobni identifikacijski dokument koji je izdan u Hrvatskoj jer navijači Srbije nisi mogli kupiti karte, baš kao što, sukladno dogovoru dva saveza, ni navijači Hrvatske neće moći kupiti ulaznice za utakmicu Srbija - Hrvatska, koja će se 6. rujna igrati na Marakani.

U popodnevnim satima Nikša Martinac objavio je da su sve ulaznice rasprodane te pozvao one koji ih nisu uspjeli kupiti da dođu u fan zone na trgovima većih hrvatskih gradova, gdje će se organizirati gledanje utakmice na velikom platnu. (Hina)

I u Puli dugački redovi

Ni ružno vrijeme ni problem s izdavanjem računa nisu odvratili brojne Puljane koji su jutros pohrili po ulaznice. Dugačak red ispred središnje prodavaonice Tiska na Giardinima rastao je već od ranih jutarnjih sati. S obzirom na tehničke probleme, do 10 sati je u koloni onih koji su se htjeli domoći dragocjenog papirića za "utakmicu svih utakmica" već bilo stotinjak ljudi. Slično je bilo i u ostalim hrvatskim gradovima. U Zagrebu se ispred pojedinih prodajnih mjesta, na temperaturi ispod ništice, dežuralo cijelu noć. No, prvi sretnici ulaznicu su u rukama imali tek oko 10 sati. Problema s prodajom karata bilo je i internetskoj distribuciji. (G. R., M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter