Hrvatska - Srbija 83:71

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon turnira u Ljubljani, gdje su hrvatski košarkaši zauzeli drugo mjesto pobjedama nad Crnom Gorom i Slovenijom, te porazom u finalu od Srbije, novi test hrvatske selekcije koja se priprema za Eurobasket u Litvi je turnir u Londonu, koji je Hrvatska otvorila pobjedom protiv Srbije 83:71.

Ovaj uspjeh dici ce samopouzdanje strucnom stožeru i reprezentativcima, ali i ocekivanja svim ljubiteljima košarke kod nas. Moglo bi se kazati da je ovo najvrjednija pobjeda Joke Vrankovica u izbornickom mandatu, bez obzira na to što se radi o pripremnoj utakmici, pobijedena je službeno druga reprezentacija Europe i cetvrta svijeta.

Naša je selekcija imala rezultatsku kontrolu cijelog drugog poluvremena, a u izjednacenoj momcadi za nijansu bolji od ostalih bili su Simon sa 17 poena, Draper s 12, Tomic s 11 i Tomas s 10. Kod Srba Teodosic je upisao 18 poena, a Krstic i Macvan dodali su po 10.

U prvoj utakmici turnira Australija je pregazila Kinu 71:43. U srijedu naši košarkaši igraju protiv Velike Britanije (21.30 sati).

Na turniru koji se igra sistemom "svatko sa svakim" sudjeluju Australija, Francuska, Hrvatska, Kina, Srbija i Velika Britanija, a igra se u Olimpijskom parku, u novoj dvorani za 12 tisuca gledatelja, ali uz samo 3 tisuce ulaznica po susretu na raspolaganju za gledatelje ovom prilikom.

Ovaj je turnir provjera trenutnih mogucnosti za reprezentacije koje na njemu sudjeluju, ali je isto tako i provjera za organizatore Olimpijskih igara iduce godine.


Podijeli: Facebook Twiter