Hrvatska - Španjolska 23:21

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugom pobjedom nad Španjolcima u istom tjednu hrvatska rukometna reprezentacija osigurala je prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini i plasman na Europsko prvenstvo 2012. u Srbiji. Osiguran je time i status nositelja, što ce "kaubojima" donijeti nešto lakši ždrijeb.

Odlicnom igrom kroz cijeli susret hrvatski su rukometaši u potpunosti deklasirali indisponirani španjolski sastav, koji je tek u prvoj trecini susreta uspio parirati.

Prvu priliku za vodstvo u susretu Hrvatska je imala u 15. minuti kada Gojunov udarac brani Šterbik, no isti je igrac svojim zgoditkom zakljucio hrvatsku 4:1 seriju, za prvo vodstvo, 8:7 u 19. minuti. Odlicna završnica "kauboja", u kojoj je ponovno zaštitni znak bila obrana, omogucila je nekoliko laganih pogodaka iz kontranapada, pa Cupic pet sekundi prije odlaska na odmor donosi najvece vodstvo u tom dijelu susreta (15:12).

Neraspoloženi Španjolci ni u nastavku nisu uspjeli povezati konce svoje igre, što je Hrvatskoj samo olakšavalo stvar. Dok je Šterbik u prvoj polovici drugoga dijela upisao tek jednu obranu, Šego je s druge strane bio predvodnik brzih protunapada koje su Cupic i Balic lagano pretvarali u pogotke za 17:12 vodstvo u 36. minuti. Nakon što je Bicanic pogodio za 20:15, uslijedilo je gotovo pet minute igre bez pogodaka.

Golgeterski "post" u 46. su minuti prekinuli Buntic i Cupic za najvece vodstvo Hrvatske 22:16, a agoniju španjolskog napada produžavao je svojim obranama Marin Šego.

Svjesni da pobjeda u prepunoj Spaladium Areni nece doci u pitanje, hrvatski su rukometaši nešto opuštenijim tempom odlucili susret privesti kraju, što je omogucilo Španjolcima da smanje svoj rezultatski zaostatak, no usprkos tome pobjeda nije dolazila u pitanje.

Susret 4. kola kvalifikacijske skupine 2 za odlazak na EP. Spaladium Arena. Gledatelja 12.000. Suci: Vaclav Horacek i Jiri Novotny (oba Ceška).

HRVATSKA: Šego (10+1), Balic 2, Duvnjak 4, Blaževic, Zrnic 2 (2), Kopljar, Vori 1, Gojun 1, Blažicko (2+0), Vukovic 5, Buntic 1, Bicanic 1, Štrlek 2, Cupic 4, Musa, Nincevic.

ŠPANJOLSKA: Hombrados, Maqueda 2, Garabaya, Tomas 3, Entrerrios 1, Aguinagalde 3, Garcia Parrondo 1(1), Ugalde 2, Šterbik (10+1), Garcia Lorenzana, Rodrigues, Canellas 4, Morros 2, Guardiola, Garcia Robeldo 2, Mindeguia 1.Sedmerci: Hrvatska 3 (2), Španjolska 2 (1).

Iskljucenja: Hrvatska 4 minute, Španjolska 4 minute.

 


Podijeli: Facebook Twiter