Hrvatska - Španjolska 11:10

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U posljednjem kolu B skupine Europskog prvenstva u Eindhovenu vaterpolisti Hrvatske su pobijedili Španjolsku sa 1:10 (1:3, 5:1, 3:1, 2:5), ali time nisu osigurali plasman u cetvrtfinale jer on ovisi o rezultatima ostalih utakmica. Susret je odigran na plivalištu Pietera van den Hoogenbanda, a sudili su Fekete iz Madarske i Taylan iz Turske.

Hrvatski vaterpolisti ostvarili su trecu pobjedu u skupini B, ali nemaju nikakvu garanciju da ce se plasirati u cetvrtzavršnicu, jer to ovisi o ishodima utakmica Srbija - Crna Gora i Njemacka - Rumunjska koje se igraju kasnije.

Naši igraci slabo su zapoceli susret i dozvolili Španjolcima da povedu 3:0. Obrat se dogodio u drugoj cetvrtini koju su naši uvjerljivo dobili sa 5:1 i u kojoj je Muslim postigao svoj prvi gol na ovom prvenstvu, a Jokovic realizirao prvu kontru hrvatske reprezentacije.

Odabranici Ratka Rudica dobro su odigrali i trecu cetvrtinu, a kada su poveli sa 11:6 cetiri minute prije kraja cinilo se da ce susret mirno privesti kraju. Tada dolazi još jedna od mnogih "crnih rupa" na ovom prvenstvu i Španjolci su minutu prije kraja smanjili na 11:10.

Buric je iskljucen 26 sekundi prije kraja i Španjolci su u posljednjem napadu imali prigodu za izjednacenje, ali je udarac Moline iz velike blizine obranio naš vratar i najbolji igrac na ovom prvenstvu Josip Pavic kojemu je to bila 15. obrana. S time je dao tracak nade svojim suigracima da se u slucaju pobjede Srbije ili Rumunjske ipak nadu u prigodi braniti naslov osvojen prije dvije godine u Zagrebu.

HRVATSKA:
Pavic, Buric, Boškovic, Dobud 2, Jokovic 1, Muslim 2, Karac, Bušlje, Sukno 2 (1), Barac 2, Paškvalin, Obradovic 2, Buljubašic.

ŠPANJOLSKA: Aquilar, M. Garcia, Mallarach 1, Sziranyi, Molina 3 (2), Minguell, Gallego, Espanol, Valles 1, Perrone 2, Perez 3, X. Garcia, Lopez.

PETERCI: Hrvatska 1/1, Španjolska 2/2.

REALIZACIJA IGRACA VIŠE: Hrvatska 6/10, Španjolska 1/7.


Podijeli: Facebook Twiter